hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk Maskı'ndaki sergiye öğrencilerden ziyaret

    Atatürk Maskındaki sergiye öğrencilerden ziyaret
    expand

    Atatürk Maskı'ndaki sergiye öğrencilerden ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezi öğrencileri, İzmir'in simgesi haline gelen Atatürk Maskı'ndaki Atatürk Fotoğrafları sergisini ziyaret etti.  

    Buca Belediyesi'nin dünyanın 10'uncu en büyük rölyef maskı olan Atatürk Maskı'nda eylül ayında açtığı Osmanlı ve erken Cumhuriyet dönemi dergi kapaklarından seçilen 99 Gazi Mustafa Kemal  Atatürk Görseli Sergisi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Özellikle gençlerin ve çocukların büyük ilgi gösterdiği sergiye, İzmir'in pek çok noktasındaki okuldan öğrenciler ziyarete geliyor. Sergiyi, Buca Belediyesi Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezi'nin minik öğrencileri de ziyaret etti. Öğretmenleri eşliğinde sergiyi gezen çocuklar, görselleri tek tek inceleme imkanı buldu.

    ATATÜRK RESİMLİ PULLAR DA YER ALIYOR
    Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatıp, gelecek kuşaklara hem görsel hem de tematik ögelerle aktarmak amacı güden Buca Belediyesi, araştırmacı Hayrettin Filiz tarafından oluşturulan dokümanları alarak Buca'nın kültür yaşamına kazandırdı. Serginin Atatürk Maskı içinde yer alması da ayrı bir anlam taşıdı. Birçoğu kütüphane taraması sonucunda yerli ve yabancı dergi kapaklarından derlenerek İzmir'e ve İzmirlilere armağan edilen sergi, Gazi Mustafa Kemal'in sıra dışı görselleriyle bir toplum belleği oluşturmayı amaçlıyor. Sergide ayrıca Cumhuriyet dönemine ait olan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Atatürk resimli pullar yer alıyor.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow