hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mevlana Tesisi Bucalı kadınlara emanet

    Mevlana Tesisi Bucalı kadınlara emanet
    expand

    Mevlana Tesisi Bucalı kadınlara emanet

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'i kanatlarının altına alan Mevlana Heykeli'nin yenilenmesi için kolları sıvayan Buca Belediyesi, sona yaklaştı. Tıngırtepe Mevlana Tesisleri kafeteryadan yeşil alanlara kadar baştan aşağı yenilenirken, heykelin altındaki alan ise Mevlevi düşüncenin yaşatılacağı bir kültür merkezi olarak tasarlandı. Yenilenen yüzünde kenti markalaştıracak üretici kadın pazarına ev sahipliği yapacak tesisin açılışı ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde gerçekleşecek.

    Buca Belediyesi, Anadolu topraklarının en büyük alim, filozof ve şairlerinden Mevlana Celalettin-i Rumi'nin ölümsüz anısının yaşatıldığı Tıngırtepe Mevlana Tesisi'nde gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Sık sık tahrip edilen tesislerde kalıcı bir çözüm için harekete geçen belediye, hummalı bir çalışmanın ardından 8 Mart 2020 Pazar günü, tesisin kapılarını yenilenen yüzüyle açacak. Baştan aşağı yenileme çalışmalarının sürdürüldüğü tesiste ilk olarak 75 metrelik Mevlana heykelinin bakımı ve heykelin altında kalan bölümdeki tahribatın onarımı gerçekleştirildi. Alanın bulunduğu tepe, tamamen yeşillendirilerek doğal bir görüntüye kavuşturulması için çalışmalara hız katıldı. Onarım çalışmalarının yanı sıra, tesisin alt tarafındaki İzmir manzaralı yer ise tüm hemşerilerin güzel vakit geçirebilecekleri bir kafeterya olarak hizmet vermek üzere hazırlandı.

    MEVLEVİ DÜŞÜNCE KÜLTÜR SANATLA YAŞATILACAK

    Mevlana heykelinin hemen altında kalan mekân için ise Mevlevi düşüncenin yapısına uygun olarak düzenlendi. Tamamen camekânlı yerin içerisi, küçük bir kültür merkezi olarak hizmet verecek. Kütüphaneden ney kursuna, sanat kurslarından tasavvuf dinletilerine kadar yıl içinde pek çok etkinliğe ev sahipliği yapacak.

    Açılışa özel ilk üretici pazarı ise Bucalı kadınların ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Buca Belediyesi'nin semt evlerinde ve Buca'nın köylerinde üreten emekçi kadınlar, en güzel ürünlerini sergileyecek. Festival tadında gerçekleştirilecek açılışta müzik ve dans gösterileriyle tüm İzmirlilere keyifli dakikalar yaşatacak.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow