hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çiğli'de 'Üretici Kadın Pazarı' açıldı

    Çiğlide Üretici Kadın Pazarı açıldı
    expand

    Çiğli'de 'Üretici Kadın Pazarı' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Çiğli Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde üretim yapan kadınların aile bütçesine destek olmak amacıyla 'Üretici Kadın Pazarı'nın açılışı yaptı. Üretici kadınlar, 29 Nisan tarihine kadar misafirlerini ağırlayacak.

    Çiğli Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği çalışmalar kapsamında Çiğli Kasaplar Meydanı'nda Üretici Kadın Pazarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Çiğli ilçesinde ikamet eden kadınların, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi atölyelerinde el emeğiyle ürettikleri çanta, şapka, patik, minder kılıfı, lif, bebekler için süveter, şapka ve battaniye, amigurumi, ahşap tepsi, sepet, ekmeklik, bileklik, kolye, anahtarlık ve sabunlar stantlardaki yerini aldı. Pazar, 29 Nisan Cumartesi gününe kadar açık olacak.

    'TÜM İZMİRLİLERİ BEKLİYORUZ'
    Pazarı ziyaret ederek açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, "Kadınların üretime ve istihdama dahil edilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretmek ve meslek sahibi olmak isteyen kadınlara yönelik Kadın Yaşam Merkezi'mizde açtığımız atölye ve kurslarda eğitimlerimiz devam ediyor. Çiğlimizin emektar kadınları burada çok güzel işlere imza atıyor. Ramazan Bayramı öncesinde kadınların el emeği ürünlerinin yer alacağı Üretici Kadın Pazarı'nı açtık. Pazarda, işçiliği ve tasarımıyla oldukça kullanışlı ürünlerin bulunduğu geniş bir ürün çeşitliliği var. İzmirli hemşehrilerimizi üç gün boyunca açık olacak pazarı gezmeye ve dayanışma içerisinde olmaya davet ediyorum" diye konuştu.
    (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow