hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hasta çocuklar 23 Nisan için uzaya resim çizdi

    Hasta çocuklar 23 Nisan için uzaya resim çizdi
    expand

    Hasta çocuklar 23 Nisan için uzaya resim çizdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-İZMİR Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamak için 'Umut ve Gelecek Benim' temasıyla çizdikleri resimleri amatör uydu haberleşme istasyonları aracılığıyla uzaya gönderecek.

    Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk ve dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 'Mars On Earth - MoEP- Dünyadaki Mars' kapsamında bir proje gerçekleştirildi. Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden çocuklar, 'Umut ve Gelecek Benim' temasıyla resimler çizdi. MoEP amatör uydu haberleşme istasyonları tarafından uzaya gönderilen resimler, 36 bin km yükseklikteki QO-100/Es’hail 2 uydusunda toplanacak ve dünyanın farklı yerlerindeki radyo amatörleri tarafından alınacak. Bu projenin çocukların hayal gücünü geliştirerek onlara moral olmak için gerçekleştirildiğini anlatan İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi İlker Kızıloğlu, çocukların umut ve geleceğe dair hayallerini uzaya taşıyacaklarını dile getirip, "Uydudan geri dönen resimler ise, farklı ülkelerdeki amatör telsiz istasyonlarından alınarak MoEP'e raporlanacak. Çocuklar, kendi resimlerinin uzaya gönderilmesiyle büyük bir heyecan yaşıyor. Bu etkinlik sayesinde, tedavi sürecinde moral bulan çocuklar, aynı zamanda teknolojiye de yakından tanıklık etme fırsatı buldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak hazırlanan bu proje, çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmek için bir adım atıyor. Bu proje, çocuklarımızın hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarına ve geleceğe dair umutlarını pekiştirmelerine yardımcı olacak" diye konuştu. Projenin çocukların hayal güçlerinin sınırlarını zorlamalarına ve geleceğe dair umutlarını pekiştirmelerine yardımcı olacağını anlatan Kızıloğlu, bu tür etkinliklerin çocukların tedavi sürecine olumlu etkileri olduğunu da söyledi.

    KREŞTE EĞİTİM GÖREN MİNİKLER DE KATILDI

    Proje kapsamında İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nde eğitim gören minik öğrencilerde, resim yaparak hayal güçlerini sergiledi. Minik öğrenciler fırçalarını eline alarak renkli hayallerini kağıda yansıttı. Etkinliğe katılan çocuklar, yaptıkları resimleri heyecanla sergilerken, öğretmenleri de onların yaratıcılıklarını takdir etti.

    İMECE UYDUSU YAKIN ZAMANDA UZAYA GÖNDERİLMİŞTİ

    Geçtiğimiz aylarda, Türkiye’nin ilk keşif uydusu İnsansız Uzay Araçları ile Milli ve Evrensel Çözümler (İMECE) uzaya gönderilmişti. Türkiye’nin ilk milli keşif uydusu olan İMECE, uzay teknolojileri konusunda ülkenin gelişimine büyük katkı sağlayacak. Uydunun amacı, yüksek çözünürlüklü görüntüleme ve uzaktan algılama teknolojileri kullanarak, Türkiye'nin coğrafi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarında veri toplamak. Bu sayede kaynakların etkin kullanımı, doğal afetlerin yönetimi, çevre takibi ve savunma amaçlı kullanım gibi birçok alanda fayda sağlanması hedefleniyor. İMECE uydusu, Türk mühendis ve uzmanlar tarafından geliştirildi ve üretildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow