hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duayen sanayici Kemal Baysak yaşamını yitirdi

    Duayen sanayici Kemal Baysak yaşamını yitirdi
    expand

    Duayen sanayici Kemal Baysak yaşamını yitirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Karşıyaka ilçesini eski belediye başkanlarından, Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolosu, duayen sanayici Kemal Baysak, koronavirüs (Covid - 19) hastalığı nedeniyle 88 yaşında yaşamını yitirdi.

    İzmir'in önemli sanayicilerinden Karşıyaka Belediyesi eski başkanı Kemal Baysak uzun süredir mücadele ettiği koronavirüse yenik düştü. Bosna Hersek'ten Karşıyaka'ya göç eden bir ailenin oğlu olan ve 1933 yılında Karşıyaka'da doğan Baysak, 1974-1980 yılları arasında Adalet Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı yaptı. 1994'te Doğru Yol Partisi'nden Karşıyaka Belediye Başkanlığı'na seçilen Baysak 1999'a kadar görevini sürdürdü. Baysak'ın vefatı İzmir'de büyük üzüntü yarattı.

    Baysak'ın cenazesinin 11 Ocak Pazartesi günü, sırasıyla Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Karşıyaka Belediyesi önünde düzenlenecek törenlerin ardından Beşikçioğlu Cami'ne götürülüp, öğlen kılınacak namaz sonrası Soğukkuyu'daki aile mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

    Kente sunduğu hizmetler ve iş dünyasındaki başarılarının yanı sıra örnek kişiliği, insani ilişkileri ve Balkan camiası için verdiği mücadelelerle efsaneleşen Baysak'ın adı 2016'da Karşıyaka’nın Mavişehir semtindeki bulvara verilmişti. Baysak, Bosna Savaşı sırasında yüzlerce insanın hayatını kurtardığı için 'Boşnaklar'ın Schindler'i' olarak nitelendiriliyordu.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow