hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 89'uncu yılı coşkuyla kutlandı

    Atatürkün Foçaya gelişinin 89uncu yılı coşkuyla kutlandı
    expand

    Atatürk'ün Foça'ya gelişinin 89'uncu yılı coşkuyla kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Foça ilçesine Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gelişinin 89'uncu yılı düzenlenen törenle kutlandı.

    Atatürk'ün 9 Nisan 1934'te Foça'ya gelişinin yıl dönümü nedeniyle Foça Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi öncülüğündeki kutlamalar anma yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe ADD Balçova, Çiğli, Buca, Karşıyaka ve Foça şubesi üyeleri, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. İtfaiye Meydanı'nda toplanan kalabalık, Atatürk'ün ziyaret edip kahve içtiği eskiden Türk Ocağı'nın olduğu binaya kadar yürüdü. Burada Atatürk'e temsili kahve ikramı yapıldı.

    'YÜREĞİMİZDEKİ YERİ DAİMA BAKİ KALACAK'
    ADD Foça Şubesi Başkanı Ali Altunbahar, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, "Türk milletinin yüksek vasıflarına güvenen, kazanılan her zaferin milletin eseri olduğunu ifade eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yüreğimizdeki yeri daima baki kalacaktır. Bugün burada olmamızı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ün kararlılığı ve cesaretidir. Kurduğu laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nden aldığımız güçle geleceğe umutla bakıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Foça'nın cumhuriyet sevdası ve Atatürk'e bağlılığı aynı heyecan ve coşkuyla sürmektedir. Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyorum" dedi.  

    Atatürk'ün Foça'ya geliş nedeni ile ziyaret güzergahında uğradığı yerler ve denetlediği askeri birlikler konusunda bilgi vermesinin ardından Nazım Hikmet ve Attila İlhan'ın Atatürk için yazdığı şiirler okundu. Yelken kulüplerinin sporcuları ise Küçükdeniz Limanı içinde gösteri turu attı. Program, katılımcıların bir gezi teknesi ile liman turu yapmasıyla sona erdi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow