hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi

    Engelli öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi
    expand

    Engelli öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seyfi GÜL/FOÇA (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Foça ilçesinde engelli öğrenciler AB Erasmus Projesi kapsamında fotoğrafçılık eğitimi aldı. Öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ise vatandaşlardan ilgi gördü.

    Engelli bireylere beceri kazandırmaya yönelik AB Erasmus Projesi'ne Türkiye'deki çeşitli okulların yanı sıra Polonya, Çekya, Letonya, Kuzey Makedonya ve Portekiz'den çok sayısı öğretmen ve öğrenci katıldı. Reha Midilli Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencileri de proje kapsamında fotoğrafçılık eğitimi aldı. Projeye toplam 18 öğrenci katıldı. Eğitimin ardından öğrencilerin çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Foça'da Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki sergi vatandaşlardan ilgi gördü. Öğrencilere fotoğrafçılık eğitimi veren Doğan Behar, "2-20 yaş aralığında aralarında zihinsel engelli ve otizmli kardeşlerimizin de bulunduğu bir kursiyer grubu oluşturuldu. Fotoğraf becerisi kazanmak için büyük gayret gösterdiler. Onların çektikleri fotoğraflarla sergi açtık. Böyle bir eğitim faaliyetinin içinde olduğum için gurur duyuyorum" dedi.

    Midilli Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğretmenlerinden Sadettin Akdoğan da "AB Erasmus projesi kapsamında  Polonya, Çekya, Letonya, Kuzey Makedonya ve Portekiz'den proje ortağı okullarla birlikte yürüttüğümüz, öğrencilerimize beceri kazandırmayı amaçlayan bir çalışmadır. Sergimizde öğrencilerimize verilen fotoğrafçılık eğitiminin sonuçlarını görüyoruz" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow