hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foça Bağarası'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

    Foça Bağarasının kanalizasyon sorunu çözülüyor
    expand

    Foça Bağarası'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü Foça Bağarası'nın uzun yıllardır süren kanalizasyon problemini 170 milyon liralık yatırımla çözüyor. 30 kilometrelik atık su ve 5 kilometrelik yağmursuyu hattı projesi ile bölgenin tüm evsel atık suları Gerenköy Arıtma Tesisi'ne bağlanacak.

    İZSU Genel Müdürlüğü Foça'da gelen talepler doğrultusunda kanalizasyon altyapısının yapılması ve dere ıslahlarına yönelik çalışmaları başladı. Bölgeye hizmet edecek 30 kilometrelik atık su ve 5 kilometrelik yağmur suyu hattı projesi ise imalatlara başlanmak üzere planlamaya alındı. Bu projeyle Bağarası'nın tüm evsel atık suları kanalizasyon sistemine bağlanarak uzun yıllardır devam eden kanalizasyon sorunu çözüme kavuşacak. Kanalizasyon hatları ile toplanarak Gerenköy Atıksu Arıtma Tesisi'ne ulaşacak atık sular, tesiste arıtılarak doğaya zarar vermeden bertaraf edilecek.  
    İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve beraberindeki bürokratlar Foça'da projeyle ilgili inceleme yaptı. Foça Bağarası, Yeni Bağarası, Hacıveli, Kazım Dirik ve Kocamehmetler mahalleleri muhtarlarıyla bir araya gelen Köseoğlu talepleri dinledi. Öte yandan İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir'in önemli turizm bölgelerinden Foça'ya 2019 yılından bu yana 294 milyon liralık yatırım yapıldığı bildirildi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow