hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Foça'da şehitler için lokma döktürüldü

    Foçada şehitler için lokma döktürüldü
    expand

    Foça'da şehitler için lokma döktürüldü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Foça ilçesine bağlı kırsal Yenibağarası Mahallesi esnafı muhtarla işbirliği yaparak şehitler için lokma döktürdü. 4 Mart 2019 tarihinde Şırnak'ta şehit düşen Piyade Er Uğur Çakmak'ın ailesi de lokma hayrına katıldı.

    'İdlib şehitleriyle birlikte tüm şehitlerimizi saygıyla anmak ve milletimizin acısını paylaşmak istiyoruz" diyerek Yenibağarası Mahalle Muhtarı Cihat Gerihan'a başvuran esnafların isteği üzerine şehitler için lokma döktürüldü. İlçe merkezine 10 kilometre mesafedeki Yenibağarası Mahallesi Muhtarlık binası önündeki lokma dökümüne, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça İlçe Emniyet Müdürü Özgür Arslan, Foça İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sertan Koç, CHP'li Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, AK Parti Foça İlçe Başkanı İrfan Çalışkan, CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü  Yüksel Akar, bazı belediye meclis üyeleri, daire ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Şırnak'ta nöbet mevzisinde arkadaşının silahının ateş alması sonucu boynundan yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Piyade Er Uğur Çakmak'ın annesi Ayşe Çakmak ve babası Hüseyin Çakmak da lokma hayrında yerlerini aldı. Dökülen 1000 kişilik lokmanın katılımcılar ve çevre esnafa dağıtmasının ardından, şehitler ile görevdeki asker ve diğer güvenlik mensupları için dua edildi.

    Yenibağarası Mahalle Muhtarı Cihat Gerihan esnaf ve vatandaşların talebi üzerine böyle bir etkinliğe aracı olmanın huzuru içinde olduklarını söyledi. Gerihan, "Ülkemizin başı sağolsun. Askerimize moral olması ve şehit ailelerimizin acısını paylaşmak açısından bu hayrı düzenlemenin huzurunu yaşıyoruz" dedi.

    Foça Kaymakamı Ali Çetin'de coğrafyadan kaynaklanan türlü sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek, birlik beraberlik vurgusu yaparak, "Çok güzel bir yurdumuz, vatanımız var. Bu vatan şehitlerimizin yüzü suyu hürmetine, gazilerimizin gayret ve fedakarlıklarıyla savunuluyor. Hepimiz hangi işle uğraşıyorsak, yaptığımız işi tam olarak, layıkıyla yaparsak bu çabalara katkıda bulunmuş oluruz. Düşmanlarımız diyor ki 'Türkiye Türklere bırakılamayacak kadar güzel bir ülke.' Kıymetini bilelim. Üzerimize düşenleri yapalım. Tüm şehitlerimiz ve gazilerimize minnettarız. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum" dedi. Konuşmaların ardından ilçe protokolü şehit ailesiyle bir süre sohbet etti.

    Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow