hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir İtfaiyesi'nden depremde engelli kurtarma tatbikatı

    İzmir İtfaiyesinden depremde engelli kurtarma tatbikatı
    expand

    İzmir İtfaiyesi'nden depremde engelli kurtarma tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Foça ilçesinde depremde enkaz altında kalan engelli vatandaşları kurtarma tatbikatı yaptı. Arama Kurtarma köpeklerinin de görev yaptığı tatbikatta biri işitme, diğeri fiziksel engelli iki vatandaş temsili olarak enkaz altından çıkarıldı.

    İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir'in Foça ilçesinde gerçekleştirilen tatbikatta depremde hasar gören bir evin zemin katında kalan iki vatandaşı kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikatta engelli iki Foçalı rol aldı. Tatbikatı, engelli meclisleri ve platformlarının yöneticileri, üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Depremde temsili olarak yıkılan  eve önce İzmir depreminde de görev yapan iki arama kurtarma köpeği girdi. Canlıların olduğu noktaları bulan köpekler havlayarak ekiplere yer gösterdi. Tespit edilen noktalara giren Aliağa İtfaiye Grubu'na bağlı AKS ekipleri buradaki engelli iki vatandaşı çıkardı. İlk müdahaleleri ekiplerce yapılan engelli depremzedeler hastaneye gönderildi.

    "ARTIK SENİ DUYUYORUM"
    Tatbikat sonrası Foça Reha Midilli Kültür Merkezi'nde önce Foça Belediyesi'nin yazılımını gerçekleştirdiği ilçede yaşayan engellilerin, kimlik bilgilerini, yaşlılık ve engelinin ne olduğunu da içeren haritalı adres bilgi platformu 'Artık seni duyuyorum' uygulamasının tanıtımı da yapıldı. Aynı zamanda engelli takip sistemi olarak kullanılan uygulamanın afet durumlarında arama kurtarma ekiplerini nasıl yönlendireceği anlatıldı. Ekiplere uygun donanımla felaket noktasına gitme ön bilgisi de sağlayacak yazılımın sürekli güncellendiği bildirildi. Tanıtımın ardından yangın, sel, deprem, tsunami, hortum gibi  afet durumlarında davranış tarzları, öncesinde alınacak önlemler, sırasında yapılacak eylemler ve sonrasında yapılması gerekenlerin anlatıldığı bir konferans gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Birimi'nden Berivan Aslan'ın fotoğraf ve yaşanmış afetlerden görüntülerle desteklediği sunum ilgiyle izlendi. Konferansın ardından kendisi de eski bir itfaiye eri olan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile CHP Foça İlçe Başkanı Ayla Yılmaz, İzmir İtfaiyesi'nde kadınların da yer almasını sağlayan İzmir eski İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır'a  plaket takdim etti.

    Seyfi GÜL / FOÇA, (İzmir), (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow