hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziemir Belediyesi’nden pazar yeri açıklaması

    Gaziemir Belediyesi’nden pazar yeri açıklaması
    expand

    Gaziemir Belediyesi’nden pazar yeri açıklaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Gaziemir ilçesinde kurulan, Kapalı Pazar Yeri'nde, esnafın araçlarıyla pazar yerine girip, tezgahlarına mal indirmelerine yarayan geçidin kaldırılması protesto edilmişti. Belediye yaptığı açıklamada, merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılması amacıyla kapatıldığı bildirildi.

    Gaziemir Kapalı Pazar Yeri'nin girişinde bulunan, kamyonların üzerinden geçip mal yüklemesi için yapılan eğimli geçidin kaldırılmasına tepki gösteren esnaf,

    tonlarca malı insan gücüyle taşımak zorunda kaldığını belirterek, geçen 11 Ekim'de belediyenin önünde toplanıp durumu protesto etmişti. Belediye yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

    "Gaziemir Merkez Pazar Yeri’nde bulunan merdiven yangın merdiveni olmayıp, bodrum kat ile zemin katı birbirine bağlayan bir merdivendir. Binanın pazar kurulan zemin katı iki yola cepheli ve yanları açık olması nedeniyle yangın merdivenine ihtiyaç bulunmamaktadır. Ayrıca, bu merdiven altının genel geçer kabul gören toplumsal kuralların dışında kullanılmış olmasından dolayı vatandaşlarımız tarafından şikayet konusu olmuştur. Bu gerekçeler nedeni ile merdiven kapatılmıştır. Binanın zemin kat taban döşemesi üzerine, pazarcı esnafı tarafından mal yüklü araçlarla çıkılarak, statik proje hareketli yük hesap değerinin 4-5 katı fazla yükle yüklendiği tespit edilmiştir. Ayrıca yerinde yapılan incelemede, mevcut döşemelerde yer yer sehimler gözlenmiştir. Bu durum binanın ekonomik ömrünü kısalttığı gibi maddi zararın yanında can güvenliğini de tehdit ettiği tespit edilmiştir. Ayrıca zemin kat taban döşemesi üzerine araç çıkarılmaması için sadece araç rampaları kaldırılmış olup yayalara ait rampalar kullanılmaya devam etmektedir."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF  

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow