hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gaziemir'de kamulaştırma harekatı

    Gaziemirde kamulaştırma harekatı
    expand

    Gaziemir'de kamulaştırma harekatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GAZİEMİR Belediye Başkanı Halil Arda'nın kamusal alanları genişletme kararı doğrultusunda temizlik hizmetlerinin kamulaştırılmasının ardından sözleşme süresi dolan kiracılar, belediyenin mülkü olan tesislerden yasal yollarla tahliye ediliyor.

    Kamusal alanları genişleterek halkın ucuz hizmet alabileceği tesisler açmayı amaçlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda; kira süresi dolan belediye mülklerini, belediye bünyesinde işletme kararı aldı. Özel şirketlere işletme hakları verilen ve sözleşmelerinin süresi biten belediye taşınmazlarından Tepe Sosyal Tesisleri, Sarnıç Piknik Alanı ve Sevgi Yolu'ndaki belediye mülklerinden kiracıların yasal yollarla tahliye işlemleri devam ediyor. Yargı sürecinin belediye için olumlu sonuçlanması halinde bu tesisler yenilenerek belediye tarafından işletilecek. Halkın çıkarı gözetilerek projelendirilen çalışmaların yaşama geçmesiyle Gaziemirliler ucuz ve kaliteli hizmete ulaşacak.

    Sözleşme süresi dolan kiracıları belediye tesislerinden yasalara dayanarak tahliye edip bu yerleri belediye olarak işletme kararı aldıklarını dile getiren Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, şunları söyledi:

    "Gaziemirli vatandaşlarımızın faydasına hizmet sunacak kamusal alanları genişletmek,  halkın yararını gözeterek hizmet verecek belediye işletmeleri açmak istiyoruz. Bu yüzden hukuk kurallarına dayanarak süresi dolan kiracılarımızı yasal çerçeve içerisinde tahliye ediyoruz. Yargı süreçleri devam ediyor. Bizim için olumlu sonuçlandığında bu tesisleri belediye işletmesi olarak hizmete açacağız."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow