hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Girişimciler sektöre İEÜ’de hazırlanıyor

    Girişimciler sektöre İEÜ’de hazırlanıyor
    expand

    Girişimciler sektöre İEÜ’de hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Ekonomi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, ürün odaklı girişimci hızlandırma programını başlattı. Girişim fikirlerini şirketleşme ve finans alanında olduğu kadar, teknoloji ve tasarım bakımından da geliştirecek 'DesignX Girişimci Hızlandırma Programı' tüketicilerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretilmesini sağlayacak.

    İzmir Ekonomi Üniversitesi, (İEÜ) iş fikri olan girişimci adaylarına ev sahipliği yapıyor. İEÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) olarak düzenledikleri 'DesignX Girişimci Hızlandırma Programı'nda hedeflerinin başarılı girişimci sayısını arttırmak olduğunu söyleyen İEÜ TTO Proje Geliştirme Uzmanı Seda Çakmak, "Lisans ve lisansüstü düzeyde iş fikri olan girişimci adaylarının, seçtikleri sektörle ilgili bilgi almalarını, saha çalışmalarıyla ihtiyaçları ve dinamikleri daha iyi ölçmelerini hedefliyoruz. Böylece ürün geliştirirken hedefledikleri pazarı daha iyi tanıyor, ihtiyaçlara daha iyi çözümler üretebiliyorlar. Prototipler İzmir Ekonomi Üniversitesi Tasarım Atölyesi’nde oluşturuluyor. Sonrasında bu iş fikrinin satış kanallarından hizmet modeline dek gelişme süreci planlanıyor. Belli zaman aralıkları için hedef büyüme stratejileri belirleniyor" dedi.

    Prgram kapsamında girişimci adaylarının sunum yöntemlerini geliştirmeleri ve network sağlamaları için de çalıştıklarını vurgulayan Çakmak, "Fikirler, programımızdaki dersler aracılığıyla kullanıcı deneyimine dayalı, çözüm odaklı projeler haline geliyor. Bu noktadan sonra iş fikrinin sunumu ve destek bulması aşamalarına geçiliyor. Burada özellikle ‘asansör sunum’ dediğimiz bir yöntem üzerinde duruyoruz. Girişimci adaylarının, potansiyel yatırımcılarına en kısa sürede projelerini açık bir şekilde anlatabilmesi çok önemli. Bu nedenle, asansör yolculuğu süresine sığabilecek açık bir iletişimin yöntemlerini öğreniyorlar. 2 ay süren çalışmalarının ardından girişimci adayları ‘Demo Günü’ dediğimiz sunum aşamasına geliyor. Burada onları, ilgilendikleri sektörlerden iş insanları ve potansiyel yatırımcılarla bir araya getiriyoruz. Böylece iş fikirlerinin sektörle paylaşılmasına dek süreci onlarla birlikte bir bütün olarak ele alıyor ve girişimcilerimizi destekliyoruz" diye konuştu.

    Çakmak, İEÜ TTO’nun girişimcilik serüveninde tüm adayların yanında olduğunu, iş fikirlerinin katma değer olarak Türkiye’ye ve dünyaya fayda sağlaması için çalıştıklarını belirtti.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow