hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir-Midilli seferleri yarın başlıyor

    İzmir-Midilli seferleri yarın başlıyor
    expand

    İzmir-Midilli seferleri yarın başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenan YEŞİL / İZMİR, (DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmir-Midilli seferleri yarın başlıyor. 2023 yılı ilk sefer için 270 kişi bilet satın alırken, Kurban Bayramı boyunca hem İzmir’den Midilli’ye hem de Midilli’den İzmir’e günübirlik seferler yapılacak.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz turizminin ivme kazandırması için hayata geçirilen İzmir-Midilli seferleri yarın başlıyor. İZDENİZ bünyesinde hizmet veren İhsan Alyanak yolcu gemisiyle Alsancak Limanı’ndan Midilli Limanı’na yapılacak seferler 2.5 saat sürecek. Her cuma gidiş her pazar dönüş şeklinde planlanan yolculuk kapsamında, 2023 yılı ilk İzmir-Midilli seferine şu ana kadar 270 kişi bilet aldı. 400 kişilik yolcu gemisi için en fazla 310 bilet satışı olacağını aktaran İZDENİZ Genel Müdürü Ümit Yılmaz, "Geminin kapasitesi 400, 90 tanesi üst kat açık alan olduğu için orayla ilgili bilet satmıyoruz. 6 personel yer alacak. 2.5 saat yolculuk sürüyor. Cuma sabahı İzmir’den yola çıkacak. Pazar sabahı Midilli’den İzmir’e geri dönecek. 270 bilet satıldı. Maksimum 310 bilet satacağız çünkü kapasitemiz o kadar. Geminin dörtte üçü dolmuş durumda. İlk seferde bisikletli yolcu olmayacak ancak daha sonraki seferlerde bilet alışlarında bildirmek koşuluyla 10 bisikletli yolcuyu alacağız" dedi.

    KURBAN BAYRAMI BOYUNCA GÜNÜ BİRLİK SEFERLER OLACAK

    İzmir-Midilli seferlerinde Kurban Bayramı için yoğun bir talep olduğunu dile getiren Yılmaz, bayram boyunca günü birlik hem İzmir’den Midilli’ye hem de Midilli’den İzmir’e seferlerin yapılacağını ifade edip, "Bayramda da talep olması durumunda günübirlik seferler yapılacak. Şu anda bayram için yoğun bir talep var. Günübirlik gidiş-geliş yapacağız. İzmir’den Türk yolcularımızı götüreceğiz, Midilli’den de Yunanlıları İzmir’e getireceğiz. Kapıda vize sorunu halen çözülmedi" diye konuştu.

    GİDİŞ-DÖNÜŞ BİLET ÜCRETİ 60 EURO

    Midilli turlarından yeşil pasaportu ve Schengen vizesi olan vatandaşlar yararlanıyor. Gidiş-dönüş bilet ücreti bu yıl 60 Euro, tek yön bilet ücreti ise 35 Euro olarak belirlendi. Bu yıl, gençlerin eğitim dönemi yorgunluğunu atabilmelerine yardımcı olmak amacıyla 8-18 yaş grubu için yüzde 50 indirim uygulanıyor. 0-7 yaş grubu çocuklar ise ücretsiz seyahat edebiliyor.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow