hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

    İzmirde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı
    expand

    İzmir'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören düzenlendi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

    Cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri ve siyasi partilerin il başkanları katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının  ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla son buldu. Törenin ardından Valilik makamına geçen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit ve gazilerin aileleri ile birlikte Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Derneği İzmir Şube Başkanı Recep Doğru'yu ağırladı.

    VALİ KÖŞGER'E TEŞEKKÜR

    Makamın önünde aileleri karşılayan Vali Köşger, çocukların çiçeklerini kabul etti. Burada bir konuşma yapan Dernek Başkanı Recep Doğru, Köşger'e kendilerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ederek, 5 bin 580 sayılı kanunun 13'üncü maddesi gereği şehit ve gazi çocukları özel eğitim ve öğretim kurumlarından yüzde 3 kontenjan dahilinde ücretsiz faydalandığını açıkladı. Şehit aileleri ve gazilerin özel okulların servis ve yemek bedelini ödemekte güçlük çekmesi nedeniyle çocuklarını devlet okuluna gönderebildiğini kaydeden Doğru, "Her zaman bizlere sahip çıkan bugün de şehit aileleri ve gazi çocuklarının eğitimi ve öğretimi için maddi manevi desteğini esirgemeyerek özel okullara yazı yazan Vali Yavuz Selim Köşger sayesinde özel okulların yaklaşık yüzde 80'i bu yıl şehit ve gazi çocuklarından servis ve yemek bedeli almamaktadır. Vatan toprağımızı paha biçilmez kılan ve onu kutsallaştıran her karış toprağımızın diyetini kanıyla canıyla ödeyen şehit ve gazilerimizin ailelerinin yaşamlarına katkıda bulunan valimize teşekkür ederiz" diye konuştu.

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)-

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow