hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de gevrek ve boyoz 7 lira oldu

    İzmirde gevrek ve boyoz 7 lira oldu
    expand

    İzmir'de gevrek ve boyoz 7 lira oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenan YEŞİL / İZMİR, (DHA)-İZMİR'de, bir süredir 5 liradan satılan gevrek, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu'ndan alınan kararla 7 liraya çıktı. Gevrekle birlikte boyoz, poğaça fiyatları 7 lira, kumru fiyatı ise 20 lira oldu. Yeni fiyat tarifesi yarından itibaren geçerli olacak.

    İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Sanatkarlar Odası'nın zam talebi üzerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Gıda Komisyonu toplandı. Odanın talebini değerlendiren gıda komisyonu, zam talebini kabul etti. Resmi yazışmaların tamamlanması sonrası 5 liradan satılan gevrek yüzde 40 zamlanarak 7 lira oldu. Gevrekle birlikte boyoz ve poğaça fiyatları da 7 lira oldu. Kumru ise 20 liradan satılacak. Yeni fiyat tarifesi yarından itibaren geçerli olacak.

    'ZAM KARARI KAÇINILMAZ OLDU'
    İstanbul, Ankara ve Bursa'da yılbaşından itibaren simitin 7,50 liradan satıldığını hatırlatan İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, "İzmirli hemşehrilerimize duyarlı davranarak, zam yapmama konusunda ısrarcı olduk. Her ne kadar zam taraftarı olmasak da sürekli artan ve durmak bilmeyen üretim maliyetleri karşısında esnafımızı korumak zorundayız. Enerji maliyetleri başta olmak üzere, hammadde zamları, işçilik ücreti, vergi, SGK derken esnafa kar kalmıyor. Üretim maliyetlerinin yanı sıra işyeri kiralarında yaşanan artışlar karşısında esnafımızın ayakta kalması için zam kararı kaçınılmaz oldu" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow