hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'deki kan stokları yüzleri güldürdü

    İzmirdeki kan stokları yüzleri güldürdü
    expand

    İzmir'deki kan stokları yüzleri güldürdü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, İzmir'de gönüllülerin kan bağışlarını kabul eden mobil ekiplerin, yaz boyunca kampanyaları aralıksız sürdürdüğünü, kent genelinde kan stokları açısından hiçbir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, bağışçılara teşekkürlerini iletti.

    Türk Kızılayı, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar için 'Güvenli Kan Temini' programı kapsamında İzmir'in farklı noktalarında kan bağışı kampanyalarına devam ediyor. Son olarak 3 gün süreyle 10.30-23.30 saatleri arasında Karşıyaka Çarşısı girişinde bağışları kabul eden kan bağışı ekibi, 18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kilo üzerinde olan ve önemli bir sağlık sorunu bulunmayan tüm gönüllüler için çalıştı. Yapılan sağlık muayenesinin ardından kan bağışında bulunabilen gönüllüler, kampanyaya destek vermenin mutluluğunu yaşadı.

    Geçen yıl yaz aylarında bağış miktarıyla ilgili sorunlar bulunduğunu ifade eden Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Gökay Gök, bu yıl stoklarda hiçbir sıkıntı yaşanmadığının altını çizdi. Ekim 2018'de yaptıkları açıklamada İzmir'de toplanan kan bağışı ile kentin ihtiyacınının karşılanamadığını ve 50 bin bağışçıya daha ihtiyaçlarının olduğunu vurguladıklarını hatırlatan Gök, ekiplerin yoğun çalışması sayesinde bu ihtiyacın karşılandığını söyleyerek, "Kan bağışlarının artması için ekiplerimiz çok çalışıyor. Vatandaşlarımızdaki duyarlılık da arttı. Bu yaz dönemi için önlemlerimizi aldık ve hiçbir sıkıntı yaşamadık. Hava sıcak olduğu için öğle saatlerinde bağışçı sayısı azalsa da ekiplerimiz gece saatlerine kadar işlerinin başında olduğu için stoklarımız hiç boşalmadı. Kan bağışlarının artması için destek veren tüm duyarlı vatandaşlara teşekkür ediyor, aynı duyarlılığı sürdürmelerini diliyorum" dedi.

    Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow