hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lise öğrencilerinden 'Mutfakta Vegan Var' projesi

    Lise öğrencilerinden Mutfakta Vegan Var projesi
    expand

    Lise öğrencilerinden 'Mutfakta Vegan Var' projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-İZMİR Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde okuyan yiyecek içecek hizmetleri bölümü öğrencileri, 'Mutfakta Vegan Var' isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında lise öğrencileri İtalya'ya giderek iki hafta boyunca vegan beslenme konusunda eğitim aldı.

    İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yiyecek içecek bölümü öğrencileri vegan beslenmenin okullarda mümkün olduğunu göstermek ve yaygınlaştırmak amacıyla 'Mutfakta Vegan Var' isimli projeyi hayata geçirdi. Proje kapsamında İtalya'ya giderek iki hafta boyunca vegan beslenme konusunda eğitim alan öğrenciler vegan pizzadan makarnaya, hamburgerden sebze yemeklerine kadar pek çok tarifi uygulamalı olarak öğrendi.

    'PEK ÇOK TARİF ÖĞRENDİK'
    Öğrencilerden Elif Nur Kanat (16), “Arkadaşlarımla birlikte vegan beslenmeyle ilgili bir proje başlattık. Vegan mutfak konusunda bir açık olduğunu fark ettik. Bu konuyla ilgili daha önce proje başlatılmamış. Biz de bu konuya değinmek istedik. Vegan mutfak hakkında birçok deneyim elde ettik. Vegan beslenmeyle ilgili pek çok tarif öğrendik. İtalya'da aldığımız eğitimi sektöre yansıtmayı planlıyoruz" dedi.

    Lise öğrencilerinden Zehra Arslan, "Vegan mutfağını tanıtabilmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Hem kendimiz öğrendik hem de arkadaşlarımıza öğretmek istiyoruz. Vegan beslenmek daha sağlıklı bir yaşamı ifade ediyor. Pek çok yiyeceğin vegan türü olabilir" diye konuştu.

    Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İpek Çam, "Öğrenci ve öğretmenlerle birlikte böyle bir proje geliştirdik. Hocalarımızın da girişimiyle projeyi geliştirip sunduk. Kabul edildiğinde öğrenciler İtalya'ya eğitim almaya gittiler ve güzel deneyimlerle döndüler. 5 öğrencimiz 2 öğretmenimizle birlikte iyi bir eğitim aldı. Türkiye'nin ve dünyanın gerçeği vegan beslenmedir. Kişiler veganlaştıkça vegan menülerin çok az olduğunu ve eğitim müfredatlarında da veganizmin hiç olmadığını gördük. Amacımız vegan beslenenlere hitap eden mutfakların oluşması. Bunun yaygınlaştırılması için tüm okullarda çalışmalar yapacağız" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow