hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kent'te sanat söyleşilerine yoğun ilgi

    Kentte sanat söyleşilerine yoğun ilgi
    expand

    Kent'te sanat söyleşilerine yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KARŞIYAKA Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. tarafından düzenlenen açık hava söyleşilerinin ilki, Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı'nda yapıldı.
    Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da katıldığı söyleşiye, Karşıyakalılar yoğun ilgi gösterdi. Aşktan, siyasete siyasetten hayata, dünden bugüne birçok konunun konuşulduğu söyleşi, pandemi kuralları çerçevesinde yoğun önlemler alınarak gerçekleşti. Yazar Gülşah Elikbank'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşinin konukları, şair ve yazar Ataol Behramoğlu ve CHP Mersin Milletvekili, PM Üyesi Ali Mahir Başarır oldu.
    Nazım Hikmet'in ölüm yıl dönümünde gerçekleşen söyleşide Başkan Tugay, "Emeğin, hürriyetin, barışın, aşkın ve hayatın büyük şairi Nazım Hikmet'i, ölümünün 58. yılında sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyoruz. O, sanat ile hayatın yan yana, omuz omuza yürümesi gerektiğini, sanatıyla ve hayatıyla kanıtladığı için çok önemlidir. Onu, yazdığı dilden okumanın şansını doyasıya yaşıyoruz. 'Elveda dünya, merhaba kainat' diyerek, 3 Haziran 1963'te büyük insanlığın kalbine yürüyen Nazım Hikmet'i, Karşıyaka'nın sonsuz saygısıyla anarken, etkinliğimize katıldığınız için size ve konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
    Şiirin ve sanatın dününü ve bugününü anılarıyla anlatan Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu, "Türkçe önemli bir şiir dili. Bin yıldır bu coğrafyada pek çok başka dilin arasından hiçbir zorlama olmadan öne çıkmış. Türkçe nasıl bu kadar etkili olmuş? Çünkü çok güzel bir dil. Karacaoğlan'ın, Yunus'un dili, Veysel'in ve tabii Nazım'ın dili. Dolayısıyla Nazım Hikmet'in büyüklüğü de Türkçe içinde yirminci yüzyılda şiiri adaletsizliğe karşı etkili bir araç olarak kullanmayı başarmasıdır. Bu açıdan çok büyük bir şairimizdir, dilimizin çok büyük ustasıdır" dedi.

    İZMİR, DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow