hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Köşger, 'Kırsal Turizm Potansiyelini Artırma Projesi' kapsamında Nazarköy'ü ziyaret etti

    Vali Köşger, Kırsal Turizm Potansiyelini Artırma Projesi kapsamında Nazarköyü ziyaret etti
    expand

    Vali Köşger, 'Kırsal Turizm Potansiyelini Artırma Projesi' kapsamında Nazarköy'ü ziyaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emircan DURAK / KEMALPAŞA (İzmir), (DHA) - İZMİR Valisi Yavuz Selim Köşger Kemalpaşa'nın Nazarköy Mahallesi'nde gerçekleştirilecek olan kırsal turizm potansiyelini artırma projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde incelemek için ziyarette bulundu.

    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Kemalpaşa ilçesi Nazarköy Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Köşger'e ziyareti sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ile MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Bilal Saygılı eşlik etti.
    Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı yaptığı bilgilendirmede unutulmaya yüz tutmuş, Türkiye'de tek örnek olan, ziyaretçilerin kerpiç ocaklarda el işi 'nazar boncuğu' yapımını yerinde inceleyebileceklerini belirtti. Kaymakam Sarı, İZKA'nın proje, keşif ve yaklaşık maliyet hazırlığının ardından önümüzdeki yıl Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), Kültür ve Turizm Bakanlığı kaynakları ile finanse edilmesinin ardından mahallede evlerin ve işyerlerinin dış cephelerinin bakım onarım, sıva boya, ahşap işçiliği, sokak aydınlatmaları, duvar resimleri, çiçeklendirmeler, pergoleler ve banklar, turizm haritası gibi yapılacak çalışmalarla bir katma değer oluşturup, cazibesi arttırılarak ilçede ve İzmir'de yeni bir turizm destinasyonunun oluşacağını kaydetti.
    'Nazarköy'ün Kırsal Turizm Potansiyelini ve İstihdamını Arttırma ve Geliştirmesi Projesi' kapsamında yürütülen çalışmaları inceleyen İzmir Valisi Köşger gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nazarköy'de turizmi her anlamda canlandırmak istiyoruz. Destinasyon sayısının artırılması konusunda çalışmalarımız var. İzmir'in her anlamda bu kapasitesini kullanması için gayret etmemiz lazım. Turizm, turistlerin geldiği, yeni yerleri keşfettiği, otantik ve o yöreye özgü gastronomisinden yiyip içtiği; aynı zamanda o yörenin ürünlerinden satın aldığı bir faaliyet biçimidir. İzmir'de bunun çeşitlendirilmesi lazım. Nazarköy de bu anlamda el emeği göz nuruyla dünyada ender olan bir hediyelik eşya üretim merkezi. Burası çok değer kazanacak bir yer. Bazı küçük dokunuşlar yapmamız lazım. İnşallah İzmir Valiliği olarak Nazarköy'ü İzmir turizmine daha çok katkı sağlayacak bir yer haline getirebiliriz. Onun için hep birlikte çalışacağız" dedi.
    Proje kapsamında Kemalpaşa'nın Nazarköy mahallesinde bulunan ev ve işyerlerinin bakım-onarım, boya, ahşap işleri, çatı tamiratları, duvar resimleri, çiçeklendirme, tabela yenilemeleri gibi sokak sağlıklaştırması çalışmaları, bölgeye özgü marka ve kimlik oluşturulması, cam boncuk ile ilgili istihdamı ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların yapılması planlandığı öğrenildi.


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow