hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık'ta 19 Mayıs coşkusu

    Kınıkta 19 Mayıs coşkusu
    expand

    Kınık'ta 19 Mayıs coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Kınık ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı bir dizi programla, coşkuyla kutlandı. Kutlamaların finali şarkıcı Ekin Uzunlar konseriyle yapıldı.

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve ilçe protokolünün hazır bulunduğu kutlama töreninde öğrenciler tarafından halk oyunu, bale, jimnastik, şiir dinletisi ve çeşitli yöresel gösteriler sunuldu. Gösterilerin ardından düzenlenen şiir, resim kompozisyon yarışmaları ve turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve okullara kupa ve hediyeleri Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi tarafından takdim edildi.
     
    Kınık'ta 19 Mayıs coşkusu saat 20.00'da Hükümet Konağı önünden başlayan ve Cumhuriyet meydanında sona eren fener alayı ve kortej yürüyüşü ile devam etti. Çok sayıda vatandaşın Türk bayrakları ile katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.  Fener alayı ve kortej yürüyüşünün ardından Kınık Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık Kınık Halk Eğitim Korosu ve şarkıcı Ekin Uzunlar'ın seslendirdiği şarkılarla coştu. Etkinliğe Kaymakam Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Doğruer'in yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da katıldı.

    Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, konserdeki konuşmasında, "19 Mayıs binlerce yıllık köklere sahip Türkiye'mizin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin Samsun'dan başladığı gündür. Bizler bu kutlu yürüyüşe, Türkiye Yüzyılı'nda hep birlikte devam edecek ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız. 19 Mayıs, bu vatan için yorulmak nedir bilmeden çalışan her bir vatan evladının bayramıdır. Hepimizin bayramı kutlu olsun" dedi. Başkan Doğruer, ardından destekleri nedeniyle Hamza Dağ'a teşekkür edip, 'fahri hemşehri' olarak ilan edip, çeşitli hediyeler verdi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow