hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık’ta dijital vatandaşlık eğitimi

    Kınık’ta dijital vatandaşlık eğitimi
    expand

    Kınık’ta dijital vatandaşlık eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Kınık ilçesinde, Belediye, Kaymakamlık ve Sosyal hizmetler İzmir İl Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen, Kapsayıcı Toplum İnşasında Dijital Vatandaşlık Eğitimi (KATİDVE) projesinin açılışı Kınık Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle yapıldı.

    Türkiye çapında desteklenmeye hak kazanmış 42 TÜBİTAK 4008 projesi arasında yer alan ve işitme engelli öğrencilerin faaliyetlere katıldığı tek proje olan KATİDVE Projesi ile işitme engelli öğrencilerin, iletişim bariyerlerini kaldırarak sanal dünyada karşılaştıkları tehditlere karşı farkındalık kazandırmaları ve dijital vatandaşlık becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

    KATİDVE Projesi paydaşı ve ev sahibi Kınık Belediyesi Başkanı Sadık Doğruer, müreffeh toplumlar seviyesine ulaşmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirti, "İlçemizde yaşayan her bir yurttaşımızın kamu imkanlarından faydalanması ve her alanda eğitim alabilmesi için birçok proje hayata geçirdik. Bu proje en çok önemsediğim projelerden biridir. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işitme engelli kardeşlerimizin adaptasyon süreçlerini hızlandırarak, toplumsal yaşamda hak ettikleri yeri almalarını hedefliyoruz. Bu ilçedeki her bir fert için çalışmak boynumuzun borcudur. Eminim ki ilerleyen zamanlarda, bu eğitimi alan birçok kardeşimizin başarısıyla gurur duyacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

    İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Yürütücüsü Fatma Beyza Baş konuşmasında zamanın ruhuna işaret edip, "Özel gereksinimli bireylerimize yönelik çalışmalarımızı sürdürüyor, yeteneklerini geliştirmek, toplumla bütünleşmelerini sağlamak ve onlar için daha erişilebilir bir dünya düzeni oluşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

    Açılış törenine; Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Öğretmenevi Müdürü Soner Oğul, Kınık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Sakin, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Derelioğlu, Bergama Aile Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Özcan Demir, ilçede ve proje kapsamında görev yapan eğitimcilerin yanı sıra öğrenciler ve veliler de katıldı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow