hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık'ta gezici diş sağlığı aracında mevsimlik tarım işçilerine diş sağlığı taraması

    Kınıkta gezici diş sağlığı aracında mevsimlik tarım işçilerine diş sağlığı taraması
    expand

    Kınık'ta gezici diş sağlığı aracında mevsimlik tarım işçilerine diş sağlığı taraması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Kınık ilçesinde, belediye, mevsimlik tarım işçilerin ağız ve diş sağlığı tarama ve tedavileri, gezici teşhis ve tedavi aracıyla ayaklarına kadar gidilerek yapılıyor.

    Sağlık Bakanlığı ve Kınık Belediyesi iş birliğiyle 'Sıhhat Projesi' kapsamında, mevsimlik tarım işçilerinin ağız ve diş sağlığı taraması ve sağlık hizmeti ayaklarına kadar götürülüyor. 2018 yılının ocak ayından bu yana vatandaşlara hizmet veren gezici diş sağlığı tarama aracında, kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere, özellikle; çocuk, yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak diş teşhisi, tedavisi, diş çekimi ve dolgu tedavileri yapılıyor. Tarım sezonun başlamasıyla mevsimlik tarım işçileri de Kınık Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı Gezici Teşhis ve Tedavi Aracı7nda diş sağlığı hizmeti alıyor.

    Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Hedefimiz; kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere çocuk, yaşlı, yatalak, engelli vatandaşların yanı sıra mevsimlik tarım işçilerinin de düzenli olarak ağız ve diş sağlığı hizmetinden yararlanmasını sağlamak.
    Vatandaşımızın ayağına bu sağlık hizmetini götürerek, belediye olarak amacımıza ulaşmış oluyoruz" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow