hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık'ta hayvancılığa eğitimli destek

    Kınıkta hayvancılığa eğitimli destek
    expand

    Kınık'ta hayvancılığa eğitimli destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan Büyükbaş ve Küçükbaş Sürü Yönetim Elemanı Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi tarafından verildi.

    Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü uzman personelleri tarafından, bölgede hayvancılıkla uğraşan halkın bilinçlenmesi ve vizyoner iş gücüne ulaşmasını hedefleyen kurs başarıyla tamamlandı. Kınık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından açılan Büyükbaş ve Küçükbaş Sürü Yönetim Elemanı Kursu'nu tamamlayan kursiyerler için Kınık Belediyesi Mustaklar Mahallesi Çok Amaçlı Salonu'nda tören düzenlendi. Mustaklar Mahallesi'nde halkın yoğun ilgi gösterdiği kursun sonunda, sertifika törenine katılarak kursiyerlerle bir araya gelen Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, "Bu kursun ne kadar önemli olduğunu, bu belgenin ne kadar önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Kınık ilçesi dışarıdan bakınca ne kadar küçük görünürse görünsün, bizler; Bakırçay'ın bereketli topraklarını ellerimizle yoğurarak her alanda büyük düşünüyor ve yaşıyoruz. Bizler her şeyin en iyisini yapacağız. Bu halk her şeyin en iyisine en kalitelisine layık. Özellikle şunu belirtmek istiyorum ki; ilçemizde tarım ve hayvancılık, önemli bir boyutta gelişen, yükselen bir değer. Bereketli ovalarımızda yetiştirdiğimiz hayvanlarımızı da bilinçli olarak yetiştirecek ve bu alanda da yükselen bir değer olacağız. Bu kursa katılan bütün hemşerilerim bunu istediğini gösterdi, hepinizi tebrik ediyor ve bu projenin yaygınlaşması için bütün desteğimizi vereceğimizi buradan ilan ediyorum" dedi.

    Kınık Belediye Başkanı ve Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi tarafından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilerek birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

    Düzenlenen törenin ardından Doğruer, Çelebi ve beraberindeki heyet; Mustaklar Mahallesi muhtarı Mustafa Uyar tarafından verilen hayra katılarak, mahalle halkıyla bir araya geldi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow