hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık'tan deprem bölgesine 9 TIR dolusu insani yardım

    Kınıktan deprem bölgesine 9 TIR dolusu insani yardım
    expand

    Kınık'tan deprem bölgesine 9 TIR dolusu insani yardım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Kınık ilçesinden Türkiye'yi yasa boğan depremin vurduğu illerdeki depremzedeler için toplanan insanı yardım ve kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere çeşitli malzemelerin yer aldığı 9 TIR, bölgeye gönderildi. Yardımların devam edeceği bildirildi.

    Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgedeki depremzedeler için, Kınık bütün imkânları ile seferber oldu. Depremzedelerin yaralarını sarmak için el ele veren İzmir Valiliği ve AFAD koordinesinde, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi iş birliğiyle yardım kampanyası düzenlendi. Büyük yıkıma yol açan ve tüm yurdu derinden etkileyen deprem sonrası ilçede faaliyet gösteren esnafı, iş insanları, kentlisi köylüsü, memuru işçisi bütün Kınık yardıma koştu. Vatandaşlar getirdikleri çeşitli yardım malzemeleri, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi tarafından belirlenen merkezlere teslim etti. Belirtilen merkezlerde toplanan acil ihtiyaç ürünlerinin ilk kısmı, belediye ekiplerince düzenli bir şekilde paketlendikten sonra TIR'lara yüklendi. Isınma, giyim, gıda, tüketim ve battaniye, aydınlatma malzemeleri, 15 palet su, jeneratör, kompresör, projektör, tahkimat malzemeleri, kaldırma ekipmanları, hidrolik krikolar, manuel vinçler, kırıcılar, demir kesiciler, basınçlı hava ekipmanları, seyyar enerji hatları, ısıtıcı, battaniye, çocuk bezi, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, yatak, giyim, temizlik ve gıda malzemeleri ve diğer ihtiyaç malzemeleri yüklenen 9 yardım TIR'ı Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, belediye ekipleri ve vatandaşlarca deprem bölgesine dualarla uğurlandı.

    Deprem bölgesine yardım için başlatılan kampanyanın devam edeceğini belirten Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "İzmir Valiliğimiz ve AFAD'la katıldığımız toplantılarda belirlenen ihtiyaçları, belirlenen bölgelere ulaştırabilmek için bütün Kınık tek yürek olduk. Başta Polyak Madencilik olmak üzere, Kınık Kaymakamlığı, , Kınık İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Kınık Kamyoncular Kooperatifi, Kınık Esnaf Odası, Kınık Esnaf Kefalet Kooperatifi, Kınık İş Adamları Derneği, tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve halk eğitim merkezleri, sendikalar, olarak var gücümüzle yaptığımız kampanyayla toplanan acil ihtiyaç ürünlerini bugün yola çıkardık. Çok üzgünüz, kelimeler boğazımızda düğümleniyor ancak; gün daha çok dayanışma birlikte olma ve acıyı paylaşma günüdür. Kampanyamız devam edecek. Kaymakamlığımız ve belediyemizin belirttiği toplama merkezlerinde yardımları toplamaya ve bölgeye sevk etmeye devam edeceğiz" dedi.

    Öte yandan, İzmir Valiliği, Kınık Kaymakamlığı ve Kınık Belediyesi'nin koordinesinde Kınık'tan deprem bölgesindeki arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıkan 30 kişilik Polyak Eynez Madeni Kurtarma ekibinin bölgede kurtarma çalışmalarına dahil olduğu da belirtildi. (DHA)

    FTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow