hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SMA'lı Kaan Efe için gerekli para toplandı

    SMAlı Kaan Efe için gerekli para toplandı
    expand

    SMA'lı Kaan Efe için gerekli para toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Kınık ilçesinde, Spinal Musküler Atrofi (SMA) TİP1 hastası 1,5 yaşındaki Kaan Efe Şanal'ın tedavi masraflarına katkıda bulunmak için 'Kınık Kaan Efe Gönüllüleri'nin başlattığı bağış kampanyası yüzde 100'e ulaşarak tamamlandı.

    Kınık ilçesinde 'Kınık Kaan Efe Gönüllüleri'nin SMA TİP1 hastası Kaan Efe Şanal'ın tedavi için gereken 3 milyon dolar için başlattığı bağış kampanyasında mutlu sona ulaşıldı. Kınık Kaan Efe Gönüllüleri başta olmak üzere Kınık esnafı, iş insanları ve çok sayıda hayırsever Kaan Efe bebeğin tedavisi için gerekli olan paranın kalan kısmının toplanması için başlatılan seferberlikte toplanan bağış yüzde 100'e ulaştı. Yapılan bağışlar ile SMA TİP1 hastası Kaan Efe Şanal, kendisine umut olacak tedaviye kavuştu.

    CANLI YAYINDA MUTLULUK GÖZYAŞLARI
    Kaan Efe Şanal`ın tedavisi için gerekli olan tedavi masraflarının kalan yüzde 4'lük bölümünün tamamlanması için dün Instagram'da Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in katılımıyla düzenlenen canlı yayında mutluluk gözyaşları sel oldu. Yayında anne Mehtap Şanal ve baba Barış Şanal büyük heyecan yaşadı. Tedavi için gerekli miktarın tamamlanmasıyla birlikte 9 ay önce başlayan 'Kaan Efe`ye Nefes Ol' kampanyası sona erdi. Kaan Efe bebeğin önümüzdeki günlerde tedavi olmak için ailesiyle birlikte Almanya'ya gideceği bildirildi.
    Bağış kampanyasının en başından bu yana minik Kaan Efe'ye destek olan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, " Kaan Efe kazandı. Biz Kınık'ta tüm gönüllüler adına hep birlikte buna inandık.  Ben de bir doktor ağabeyi olarak tedavisinde de her zaman yanındayım. İnşallah sağlık ve sıhhatine kavuşmasını temenni ediyorum" dedi.

    Gözyaşlarını tutamayan anne Mehtap Şanal, "Hep bugünü bekliyorduk. İnşallah bir mucizeyi gerçekleştireceğiz ve Kaan Efe iyileşecek. Çok mutluyum. Çocuğumun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Kaan Efe kopya gen sayısı 1 olan bir bebek. Doktorlar, 'En fazla 6 ay yaşar' diyordu. Ancak, çok şükür benim çocuğum başardı 19 aylık oldu" dedi. Baba Barış Şanal da kampanyaya bağışta bulunarak destek olanlara teşekkür etti.

    KAMPANYAYA BÜYÜK DESTEK
    Öte yandan, 9 aydır devam eden bağış kampanyası kapsamında Kınık Kaan Efe Gönüllüleri'nden Fırat Tanır tarafından hazırlanan özel şarkı ve klipten de elde edilen gelir de Kaan Efe'nin valilik onaylı resmi hesabına aktarıldı. Kampanyaya şu ana kadar Kınık Kaan Efe Gönüllüleri'nin yanı sıra Hadise, Gülşen, İlyas Salman, Alişan, Aşkın Nur Yengi, Bülent Ersoy, Zerrin Özer, Işın Karaca, Niyazi Koyuncu, Müfit Can Saçıntı, Bedirhan Gökçe, Ece Erken, Buse Varol, Eylül Su Sapan, Fırat Çelik, Bahadır Tatlıöz, Koray Avcı, İsmail Türüt, Turgay Başyayla, Elif Avcı , Ece Seçkin gibi pek çok sanatçı, oyuncu ve sunucu Hakan Ural, haber spikeri Şebnem Sunar Küçük, sunucu ve haber spikeri Hilal Özdemir gibi çok sayıda ünlü isim paylaşımları ile destek oldu. Sanatçıların dışında Kınık Gönüllüleri ve diğer hayırseverler Kaan Efe klibine ve kampanyaya büyük destek verdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow