hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kınık'ta 3 bin kişi iftarda buluştu

    Kınıkta 3 bin kişi iftarda buluştu
    expand

    Kınık'ta 3 bin kişi iftarda buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'nin Kınık ilçesinde, kentte birlik, beraberlik ve paylaşma duygusunu pekiştirmek amacıyla gerçekleştirdiği iftar programları Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan iftar çadırlarıyla devam etti. 3 bin Kınıklı orucunu dualarla birlikte açtı.

    İftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir 2. Bölge 13'üncü sıra milletvekili Adayı Güven Demirağ ve 3 bin Kınıklı katıldı. 8 ayrı noktada kurulan her iftar çadırında, 10'ar belediye personeli iftar yemeklerinin dağıtımını gerçekleştirdi.
    İftar menüsünde, mercimek çorbası, kuru fasulye, bulgur pilavı, güveç ve tatlı olarak da höşmerim yer aldı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de iftar yemeğine katılanları tek tek kendisi karşıladı. Ayrıca programda yetişkinler için ilahi grubu, ney dinletisi ve semazen gösterileri; çocuklar için ise yarışmalar, yüz boyama ve animasyon gösterileri sunuldu.


    Düzenlenen iftar ve sahur programlarının tamamına ayrı ayrı katılım sağlayan Belediye Başkanı Sadık Doğruer “Sevgili vatandaşlarımızla her programda bir araya gelmek benim için büyük önem arz ediyor fakat mübarek Ramazan Ayı'nın bereketini ve huzurunu paylaşmak için bir araya gelmek bambaşka. Burada hep birlikte dualarımızı edip orucumuzu açtıktan sonra ney ve semazen gösterimi eşliğinde ramazan sohbetlerimizi de yapmış oluyoruz. Bu sene ülkemizin yaşadığı büyük felaketten dolayı buruk bir ramazan ayı geçiriyoruz. Devletimiz var olsun, hep birlikte yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da "Ramazan ayı buruk geçiyor. 10 binlerce canımızı kaybettik. Ama devletimiz büyük yaraları sarmak için canla, başla büyük uğraş veriyoruz. Önümüzdeki hafta bu vakitlerde Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

    İftar programının sonunda Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer beraberindekilerle Belediye Sosyal Tesisi Sakız Adası'nda mahalle muhtarları ve sivil toplum temsilcileriyle sohbet etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow