hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menemen Ata'sını kısa filmle andı

    Menemen Atasını kısa filmle andı
    expand

    Menemen Ata'sını kısa filmle andı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Menemen ilçesine, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84'üncü ölüm yıldönümünde özel olarak hazırlanan kısa filmle anıldı. Belediye personelinin yer aldığı kısa filmi Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bizzat seslendirip, "Her 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe duyguları titreten, boğazları düğümleyen bir siren sesi yankılanır semalarda. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 84 yıldır ilk günkü acı, hüzün ve gözyaşıyla anılır. Okul sıralarından bugünlere geldik, büyüdük, değiştik. Değişmeyen tek şey aziz Türk milletine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti ve gidişiyle kalbimizde bıraktığı o sızı" ifadelerine yer verdi.

    Menemen Belediyesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 84'üncü ölüm yıldönümüne özel bir anma hazırladı. Belediye personelinin de yer aldığı ve duygusal sahnelere yer verilen kısa filmi çekildi. 1 dakikalık filmin alt metnini Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan bizzat seslendirdi. Sosyal Medya hesaplarından yayınlanan kısa filmin çekimleri ve kurgusu 4 gün sürdü. Kısa film, Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan'ın makam odasında başlarken, Belediye personelinin ellerini kalplerinde buluşturduğu görüntüler kaydedildi.
    Menemen Belediye Başkan Vekili Pehlivan, kısa filmde, Mustafa Kemal Atatürk'e olan sevgi ve özlemini, "Her 10 Kasım'da saat 9'u 5 geçe duyguları titreten, boğazları düğümleyen bir siren sesi yankılanır semalarda. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam 84 yıldır ilk günkü acı, hüzün ve gözyaşıyla anılır. Okul sıralarından bugünlere geldik, büyüdük, değiştik. Değişmeyen tek şey aziz Türk milletine bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti ve gidişiyle kalbimizde bıraktığı o sızı. O'nun 'Cumhuriyet daima payidar kalacaktır' sözünü ilelebet gerçek kılacak ve hassasiyet ile korumaya devam edeceğiz. Küçük bir çocuğun o sesindeki özlem, sevgi ve masumiyetiyle sesleniyorum. Atam ölmedi kalbimizde yaşıyor. Özlem, minnet ve sonsuz saygılarımla" diyerek, diyerek dile getirdi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow