hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menemen Plastik OSB'de denetim ve inceleme tamamlandı, tesis temiz çıktı

    Menemen Plastik OSBde denetim ve inceleme tamamlandı, tesis temiz çıktı
    expand

    Menemen Plastik OSB'de denetim ve inceleme tamamlandı, tesis temiz çıktı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (MPİOSB) Arıtma Tesisi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Gediz Havzası, İzmir ve Manisa illerinde yaptığı inceleme ve denetimleri tamamladı. Bakanlık yetkilileri tarafından, arıtma tesisinin düzenli ve temiz olduğu, çevreye rahatsız edici koku vermediği belirlendi.

    Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Gediz Havzası İzmir ve Manisa illerinde yaptığı inceleme ve denetimler kapsamında, İzmir'de örnek tesis olarak nitelendirilen MPİOSB Atıksu Arıtma Tesisi'nin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na 20 Ekim tarihinde ev sahipliği yaptı. Tesisi ziyarete ve kontrole gelen Bakanlık yetkilileri tarafından, arıtma tesisinin işletiminin düzenli ve temiz olduğu, çevreye rahatsız edici koku vermediği belirlendi. Ayrıca çevre referans laboratuvarlarında incelenmek üzere alınan çıkış numunesi analiz sonuçlarının uygun çıktığı, giriş ve çıkış numunesi arasında olumlu fark olduğu ifade edildi.

    'KOKU, GÜRÜLTÜ VE BENZERİ ŞİKAYETLE KARŞILAŞMADIK'
    İlk günden itibaren çevreye ve yeşile duyarlı bir olmayı amaçladıklarını belirten Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Daha hiçbir fabrika üretime başlamamışken bölgemizin sınırlarını yeşillendirdik. İnşaatı biten parsellerimizin çevresinde de bu çalışmaları yapıyoruz. Şu an bölgemize gelen herkes çevreye ve yeşile ne kadar önem verdiğimizi görüyor. Bu kadar çevreye önem veren bir OSB'nin tabi ki arıtma tesisi de herkese örnek olmalıydı. Bu yüzden 2018 yılında diğer klasik sistemlerden farklı ve maliyeti de daha yüksek olan ayrıca Ege Bölgesi'nde tek olma özelliği gösteren MBBR prosesi tercih ederek modern bir arıtma tesisi yapmak için yola çıktık. Böylelikle klasik sistem arıtma tesislerine nazaran daha ufak bir alanda tesisimizi kurmayı ve arıtma tesisi çıkış suyumuzu olabilecek en temiz şekilde dışarıya vermeyi planladık. Tam o dönemde çıkan döviz kuru dalgalanmasına rağmen yatırımımızı tamamlayarak 2019 yılı kasım ayında arıtma tesisimizi devreye aldık. Hali hazırda bölgemizde yer alan fabrikalar başta olmak üzere çevredeki hiçbir mesken, kurum ve kuruluş tarafından koku, gürültü ve benzeri şikayetle karşılaşmadık. Öyle ki yatırım planı olan bazı kamu kurumları ve özel şirketler tarafından sık sık ziyaret edilmek istenmektedir. Tesisimiz, bölgemiz adına gurur verici bir yatırım olarak katılımcılarımıza hizmet vermektedir" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow