hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menemen'de Cumhuriyet coşkusu

    Menemende Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Menemen'de Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Menemen ilçesinde Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü Cumhuriyet yürüyüşü ile kutlandı. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en değerli miras ve vazgeçilemez bir kazanımdır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Menemen projelerimizle konuşulacak" dedi.

    Cumhuriyet'in ilanının 99'uncu yıl dönümü sabah saatlerinde Menemen Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz'ın günün anlam ve önemi üzerine yaptığı konuşma ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Menemen Gençlik Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği Gençlik Koşusu'nda dereceye giren öğrencilere teşekkür belgesi ve ödülleri verildi.
    Tatlısu mevkiinde toplanan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla ve meşalelerle kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık 29 bin kişinin katıldığı tahmin edilen yürüyüşte Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan eşi, kızı ve belediye ailesiyle hemşehrilerini selamladı. Atatürk ve dönemin kıyafetleriyle giydirilmiş mumya askerlerin yer aldığı klasik otomobil de kortejdeki yerini aldı.

    'CUMHURİYETİMİZ, İSTİKLAL MÜCADELESİNİN TACIDIR'
    Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Bilindiği üzere tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş şanlı zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır önce kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini, Cumhuriyetle taçlandırmıştır. Cumhuriyet İstiklal Mücadelesinin tacıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserimdir' dediği Cumhuriyet, Türk Ulusuna bırakılmış en değerli miras ve vazgeçilemez bir kazanımdır" dedi.

    'BİRÇOK PROJEYİ HİZMETE SUNACAĞIZ'
    Pehlivan sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği bir söz var; 'Biz milletimizin hizmetkârlarıyız.' Bu düsturla yola çıkarak büyük bir sevgiyle hizmet verdiğimiz Menemenimizde önce geçmiş dönemden yarım kalan projeleri birer birer sizlerin hizmetine açtık. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında da, spor tesislerinden kütüphanelere, gençlik merkezlerinden anaokullarına, millet bahçelerinden çevre düzenlemelerine varıncaya kadar birçok projeyi siz kıymetli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Cumhuriyetimizin 99'uncu yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile bir kez daha milletimiz ve kıymetli hemşerilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum." (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow