hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Menemenli gazilerden Kıbrıs ziyareti

    Menemenli gazilerden Kıbrıs ziyareti
    expand

    Menemenli gazilerden Kıbrıs ziyareti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Menemen Belediyesi, Menemen Muharip Gaziler Derneği'ne mensup kahraman gazilerle birlikte, 15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurtuluş etkinliklerine katılmak üzere Kıbrıs'a gitti. Lefkoşe Meydanı'nda gerçekleştirilen resmigeçit töreninde Menemen Muharip Gaziler Derneği'ne mensup 21 gazi ve Menemen Belediyesi kortej yürüyüşüne katıldı.

    Menemen Belediyesi, Menemen Muharip Gaziler Derneği'ne mensup 21 kahraman gaziyle birlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39'uncu kuruluş yıl dönümünü etkinliklerine katılmak üzere yavru vatana gitti. Rehber eşliğinde Gazimağusa'da yer alan ve 2020 yılında halka açılan Kapalı Maraş'ı gören Menemenli Kıbrıs Gazileri, Girne Boğaz Şehitliği'ni de ziyaret etti. Heyet, Menemenli Şehit Piyade Er Aycan Aksoy'un mezarına da karanfil bırakarak tüm şehitler için dua etti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte eşlik eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, toplam 497 şehit vermiştir. Bu şehitler sayesinde Kıbrıs'ta yaşanan ve yaşanması muhtemel olan vahşet sona erdirilmiştir. Kıbrıs'ta bu şehitlerimizin mezarları var. Vatan mücadelesinde canını hiçe sayan şehitlerimizi asla unutmayacağız. Bu kahramanlarımızdan biri de Menemenli hemşerimiz Piyade Er Şehit Ayçan Aksoy'dur. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyoruz. Nur içinde yatsınlar, mekânları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

    GAZİLER VE MENEMEN BELEDİYESİ KORTEJDE
    Heyet daha sonra KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 39. kuruluş yıl dönümünü etkinliklerine katılmak üzere Lefkoşa'ya hareket etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan protokolde bulunurken, Menemen Belediyesi, Menemen Muharip Gaziler Derneği de resmi geçitte korteje katıldı. Menemen Belediyesi'ni, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve belediye personeli temsil ederken, Menemenli gaziler yürüyüş sırasında duygu dolu anlar yaşadı. Kortejin ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

    'ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ'
    Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "İlçemizde yaşayan gazilerimizi, KKTC'nin kuruluşunun 39. yıl dönümünde yavru vatana götürdük. Bugün hem bu topraklarda hem de KKTC'de özgür ve bağımsız yaşayabiliyorsak, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Onlar için ne yapsak az. Onlara minnet borçluyuz. Bu vatan uğruna canlarını hiçe sayan gazilerimiz için her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin önemli bir gücü var. Çünkü yanı başında Anavatan var, Türkiye var, Türk halkı var. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla, aynı duyguyla, aynı inançla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olacağız. Kıbrıs şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Gazilerimiz de her zaman başımızın tacı" diye konuştu. (DHA)
     
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow