hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir'de bağımlılıkla mücadele için 'Ünlü Mamuller' projesi hayata geçiyor

    İzmirde bağımlılıkla mücadele için Ünlü Mamuller projesi hayata geçiyor
    expand

    İzmir'de bağımlılıkla mücadele için 'Ünlü Mamuller' projesi hayata geçiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim KARABIYIK- Fırat AKAY/İZMİR, (DHA)- İZMİR Valiliği himayesinde, bağımlılıkla mücadele kapsamında hazırlanan 'Ünlü Mamuller' projesi için toplantı yapıldı.
    İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği'ne bağlı Bağımlılık Rehabilitasyon Merkezinde proje için toplantı gerçekleşti. Toplantıda İzmir Kalkınma desteğiyle İzmir Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Mücadele Derneği tarafından hazırlanan 'Ünlü Mamuller' projesi anlatıldı. Proje kapsamında, projenin katılımcıları arasında iş bölümü ve görevlendirmeler yapıldı. Toplantıda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Devletimiz tüm kurumlarıyla bağımlılığa karşı mücadele ediyor fakat bu işe merak ve talep bitmedikçe bu süreç sekteye uğruyor" dedi.
    Bağımlılıktan kurtulan kişiye karşı toplumdaki dışlayıcı tutumun bireyin normale dönmesine müsaade etmediğine değinen Vali Köşger, bu noktada çok hassas davranılması gerekildiği ve tedavi edilenlerin topluma kazandırılması noktasındaki süreçlerin işletilmesi gerektiğini belirtti. Köşger, "İş noktasında bu vatandaşlarımızın helal yoldan kazancını sağlayacak imkanları sağlayacağız, gönlünü işin içine katarak amatör bir ruhla gönüllü olarak çocuklarımızın ruhlarındaki boşluğu dolduracak öncesinde ve sonrasında faaliyetleri yürütecek ekiplere ihtiyaç var. Biz burada bir kişi bile kurtarırsak önemlidir. Bir evladımız bağımlı olduğunda kendisini bitirmiyor, ailesini, çevresini, geleceğimizi ve istikbalimizi bitiriyor" ifadesini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow