hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Narlıdere'de fırınlara 'koronavirüs' denetimi

    Narlıderede fırınlara koronavirüs denetimi
    expand

    Narlıdere'de fırınlara 'koronavirüs' denetimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Narlıdere ilçesinde, koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında fırınlar denetlenip, hijyen ve dezenfekte kurallarına uyulması için uyarıldı.

    Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla bilgilendirme çalışmalarını ve denetimlerini sürdüren Narlıdere Belediyesi, gıda üretim merkezlerine yönelik kontrolleri artırdı. Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki fırınları gezerek işletme sahipleri ve çalışanlar, satış kurallarına uymaları konusunda uyarıp, yönetmelikler hakkında bilgilendirildi. Ekipler; el temizliği başta olmak üzere hijyen koşullarına ve sosyal mesafe kuralına uyulmasına dikkat çekti. El temizliği ve ellerin sık sık yıkanması konusunda uyarı yapan zabıta ekipleri, ekmeği paketleyen kişi ile para alışverişi yapan kişinin farklı olması gerektiğini söyledi. Ekipler, parayı elleyen kişinin ekmek ve diğer gıda ürünlerine kesinlikle dokunmaması uyarısı yaptı. Çalışanlardan mutlaka maske, eldiven ve bone takmaları istendi.

    CHP'li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, denetimlerle ilgili bilgi verip, "Bilmediğimiz ve tanımadığımız bir düşmanla savaşıyoruz. Mücadeleyi kazanabilmek için maksimum özeni göstermeliyiz. Gıda satışlarında kurallara uymak bu açıdan çok önemli. Hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın dikkatli olmasını temenni ediyoruz" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow