Nostalji vapuru 65 yaş üzeri yolcular için seferde

Nostalji vapuru 65 yaş üzeri yolcular için seferde
İZMİR Körfezi’nin 70 yıllık emektarı Bergama Vapuru, bu kez 65 yaş üstü İzmirliler için sefere çıktı. Büyükşehir Belediyesi, pandemi kısıtlamaları nedeniyle uzun süre sosyal yaşamdan uzak kalan bu yaş grubundakilere yönelik eğlenceli körfez turlarına başladı. Gezilere katılmak için rezervasyon yaptırarak sadece 1 TL’lik sembolik ücreti ödemek yeterli olacağı belirtildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarihi Bergama Vapuru ile nostalji seferlerine pandemi kısıtlamasından en çok etkilenen 65 yaş ve üzeri İzmirlilerle başladı. Nostalji Vapuru’yla, müzik dinletileri eşliğinde düzenlenen turlara katılanlar, 3 saat boyunca keyifli bir Körfez turu yaptı. Tur süresince yolculara, Büyükşehir Belediyesi iştiraki Grand Plaza tarafından ücretsiz çay ve su ikram edildi. Üçkuyular İskelesi'nden saat 10.00'da hareket eden Bergama Vapuru’nun özel seferi yine Üçkuyular'da son buldu. Körfezin eşsiz manzarasının tadını çıkaran 65 yaş ve üzerindeki İzmirliler müzik ve dans eşliğinde yolculuk yaparken, bu güzel anları ölümsüzleştirerek hatıra fotoğrafı çekildi.
Körfez manzarasıyla keyifli bir yolculuk deneyimi yaşamak isteyen 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, rezervasyon yaptırarak turlara katılabiliyor. İZDENİZ A.Ş. yolcuların talepleri doğrultusunda eylül ayı boyunca da sefer günlerinin artırılabileceğini bildirdi. 175 kişi kapasiteyle sınırlandırılan yolculuğun biletleri ise sembolik olarak belirlenen kişi başı 1 TL ücretle satışa sunuluyor. Rezervasyon yaptırmak isteyenler iletişim@izdeniz.com.tr adresinden veya 0552 035 88 22- 0232 320 00 35 numaralarından bilgi alabilecek.
Vatandaşlardan Meryem Can, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bize böyle bir hizmet sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. 2 yıldan beri dışarı çıkmıyorduk. Bu ilk vapur seferim oldu. Körfez gezisi bizlere çok iyi geldi" dedi. Çok mutlu olduğunu dile getiren Nuray Ak ise, "Hastalıklardan dolayı dışarıya çıkamıyorduk. Bu gezi bize büyük bir moral kaynağı oldu. Körfez gezilerinin devamı gelirse biz de haftada bir gün buraya geliriz. Ben bastonumla bile geldim buraya. Bizler deşarj olmuş oluruz" dedi. Yolculardan Nilgün Ünlü, "Canım belediyem böyle bir tur düzenlemiş bizler için ne de güzel yapmış. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni zaten seviyordum şimdi daha da hayran oldum. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok iyi çalışıyor. Böyle sefer düzenlendiğini duyunca geldim. Körfez gezisi bize çok iyi geldi" dedi.
Eski TRT Türk Sanat Müziği solisti Güzide Sümer de seslendirdiği şarkılarla güne renk kattı.
BERGAMA VAPURU KÖRFEZ’İN SİMGESİ
Bergama Vapuru; 1951'de, Almanya Bremen'de motorlu yolcu gemisi olarak yapıldı. Uzunluğu: 44,4 metre, genişliği 8,08 metre, su kesimi: 1,9 metre. Her biri 385 beygir gücünde 2 adet dizel motoru var. Çift pervaneli ve 11 mil hız yapıyor. Bergama Vapuru, hurdaya çıkmayı beklerken merhum Ahmet Piriştina’nın talimatıyla restore edildi. Bergama Vapuru İzmir Körfezi’nde Deniz İşletmeleri’ne bağlı olarak uzun süre hizmet vermelerinin ardından devreden çıkarıldı.
İZMİR, DHA)
FOTOĞRAFLI