hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binali Yıldırım: Efeler diyarı Ödemiş bu oyunu bozar

    Binali Yıldırım: Efeler diyarı Ödemiş bu oyunu bozar
    expand

    Binali Yıldırım: Efeler diyarı Ödemiş bu oyunu bozar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dilek ACAR GÜLEÇ / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)-AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ödemiş ve Bayındır'da halka seslendi. Yıldırım, Ödemiş'teki Hemşehri Buluşması'nda, "Bugün ülkemizde emperyalist ülkeler ve onların maşası bölücü terör örgütü PKK, FETÖ alçak darbeci örgüt ülkemizde demokrasiye özgürlüğümüze, evlatlarımızın aydınlık geleceğine karşı menfaat ittifakıyla tam bir iş birliği içeresinde menfaat ittifakının yanında yer alıyor. Efeler diyarı Ödemiş bu oyunu bozar" dedi.

    AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki bir düğün salonunda, 'Hemşehri Buluşması Programı' kapsamında halkla biraya geldi. Ardından Bayındır Belediyesi'ni ziyaret etti. Yıldırım'a AK Parti İzmir Milletvekili Adayları Ceyda Bölünmez Çankırı, Yaşar Kırkpınar ve Kerem Ali Sürekli eşlik etti. Yıldırm ve beraberindekiler AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Muhammet Şen ve Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Kutlu tarafından karşılandı.

    'EFELER DİYARI ÖDEMİŞ BU OYUNU BOZAR'

    Hemşehri Buluşması Programı'nda konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "40 yıldır terörle, darbe girişimiyle ülkemizi vatanımızı bölmek isteyen bu menfaat ittifakına karşı en yüksek haykırışı Ödemiş’ten ve Küçük Menderes Havzası'ndan bekliyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün Kuvayı Milliye ruhunun başladığı merkezdeyiz" diyen Yıldırım, "İşgale karşı ilk kurşunun atıldığı yerdeyiz. Ödemiş’te Çakırcalı Mehmet Efe’nin torunlarının memleketindeyiz. Sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesini İzmir’in düşman işgalinden kurtarılmasıyla bağımsızlıkla sonuçlandırmış Ege’nin yiğit insanlarısınız. Bugün memleketimiz başka bir işgalin arifesindedir. Bugün ülkemizde emperyalist ülkeler ve onların maşası bölücü terör örgütü PKK,  alçak darbeci örgüt FETÖ ülkemizde demokrasiye özgürlüğümüze, evlatlarımızın aydınlık geleceğine karşı menfaat ittifakıyla tam bir iş birliği içeresinde, menfaat ittifakının yanında yer alıyor. Efeler diyarı Ödemiş bu oyunu bozar."

    'SADECE CUMHURBAŞKANI SEÇMEK YETERLİ DEĞİL'

    Yıldırım, "Bu hainlere karşı, bu hainleri destekleyenlere karşı birinci görevimiz 14 Mayıs pazar günü bunları sandığa gömmek. Vatanımızı korumak görevimizdir. Atatürk’ün torunlarının olduğu bu topraklara terörün ayağı değemez, terör yaklaşamaz. Sadece Cumhurbaşkanımızı seçmemiz yetmez ona milletvekilleri de lazım. O yüzden bölgemizin bütün adaylarını Meclis’e göndereceğiz" diye konuştu.

    'MENFAAT İTTİFAKININ KAFASINDA HİZMET DİYE BİR ŞEY YOK'

    "14 Mayıs hesabın görüleceği gündür" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Menfaat İttifakı, daha seçim olmadan görev dağıtmaya başladı. 7 Cumhurbaşkanı yardımcısı atadılar. Size bu millet yetkiyi verdi mi kardeşim?  Siz hangi hakla, hangi yetkiyle Cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlar atıyorsunuz. Bunların kafasında millete hizmet diye bir şey yok. Bunların kafasında nereye kim kapacak onun derdi var. Zaman konuşma zamanı değildir. Zaman sandığı pazar günü iple çekme zamanıdır. Pazar günü sandığı ağzına kadar dolduracağız. Bu terör sevicilerini hak ettikleri cezayı sandıkta vereceğiz."

    Yıldırım, konuşmasının ardından programının ikinci durağı olan Bayındır'a geçti. Yıldırım, burada Bayındır Belediye Binası önünde Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Veysel Bakıcıol, belediye meclis üyeleri ve partililer karşıladı.

    Yıldırım burada yaptığı konuşmada da 14 Mayıs'taki seçimlerde Bayındırlılardan destek istedi. Konuşmasının ardından Yıldırım, Belediye Başkanlığı makamında vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

    ‘MİLLETİMİZE, ASKERİMİZE KURŞUN SIKANLARA HAK ETTİKLERİ DERSİ VERECEK MİYİZ?’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında İzmir’in Karabağlar ilçesindeki Selvili Meydanı’nda miting gerçekleştirdi. Etkinlikte Yıldırım’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, AK Partili İzmir milletvekili adayları yer aldı. Sahneye çıkan Binali Yıldırım, ilk olarak seçim çalışmaları kapsamında hazırlanan şarkılara eşlik etti. Daha sonra miting programında İzmirlilere hitap eden Yıldırım, “Biz sizlerle AK Kadınlarla gurur duyuyoruz. 15 seçim zaferinin arkasında AK kadınlarımız, AK gençlerimiz, yol arkadaşlarımız var. Yatacağız, kalkacağız, yatacağız kalkacağız sandıklara koşacağız. Pazar günü sandıkta ülkemize, milletimize, askerimize kurşun sıkanlara, FETÖ’cülere, PKK’ya, PYD’ye, onların arkasındaki ipleri tutanlara hak ettikleri dersi verecek miyiz? Pazar günü iki tane sandık var. Birinde cumhurbaşkanı diğerinde milletvekili seçimi. Cumhurbaşkanı seçiminde ne yapacağınızı biliyorsunuz değil mi? Gezi olaylarında terör örgütlerine ‘dur’ diyen, 15 Temmuz’da alçaklara dur diyen, Ay yıldızlı bayrağı indirtmeyen, ezanları dindirtmeyen Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oyla seçmeye hazır mıyız?" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ‘MENFAAT İTTİFAKI DA AYNI ŞEYİ SÖYLÜYOR’

    İkinci sandığa da değinen Yıldırım, “Bir seçim yapacağız ama ikinci sandığı unutmayalım. Orada da Cumhurbaşkanımızın vekilleri var. Cumhurbaşkanımızı seçmek yetmez. Onun vekillerini de Ankara’ya göndermeye hazır mısınız? Biz 16’ncı seçimimize gidiyoruz. 3 Kasım 2002’den beri 15 seçim yaptık. Her seçimde bize daha çok destek verdiniz. İş başına getirdiniz. Allah sizden razı olsun. 16’ncı seçimimizi yapıyoruz. Bizim için diğer seçimlerden bir seçim fakat gel gör ki Amerika’sı bir yandan, Almanya’sı, Fransa’sı bir yandan, hep bir ağızdan ‘Asrın en önemli seçimi’, onların en büyük gazeteleri ‘Bu seçimde Tayyip Erdoğan gitsin’ hep bir ağızdan bunu diyorlar. Başka kim diyor? Kandil’deki bölücü terör örgütünün ele başları, FETÖ’cüler aynı şeyi söylüyor. Millet – ben onlara menfaat ittifakı diyorum- adayları da aynı şeyi söylüyor mu? Bunlara gününü göstermek, hak ettikleri dersi vermek bize düşüyor. Pazar günü öyle bir ders vereceğiz ki onlara, oyları sandıklara tıka basa dolduracağız. Terör örgütleriyle kol kola girenleri bir torbanın içine doldurup tarihin derinliklerine göndereceğiz. İzmir sıradan bir şehir değil. İzmir dünya savaşından sonra düşmanlar tarafından işgal edildiğinde Kuvayi- Milliye’yi kuran bir şehirdir. Düşmana ilk kurşunu sıkan şehirdir. İstiklal mücadelesinin meşalesini Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile beraber başlatan bir şehirdir. O mücadele 9 Eylül’de düşmandan İzmir’in temizlenmesiyle son bulmuştur. İzmir’in sömürgecilerin, PKK’lıların, FETÖ’cülerin desteğine ihtiyacı yoktur. Bize millet yeter” dedi.

    ‘BU TAKTİKLER FETÖ TAKTİĞİDİR’

    Öte yandan Yıldırım, Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesine yönelik olarak, “Bir aday çıktı. Muharrem İnce. Baş kaldırdı. CHP’ye ‘Siz artık CHP değilsiniz, Atatürk’ün partisi değilsiniz, ben onun için Atatürk’ün yolunda gitmek üzere yeni bir çıkış yaptım’ dedi. Neler yaptıklarını gördünüz değil mi? Önce adaylıktan çekilmesi için her türlü mahalle baskısını yaptılar mı? Başaramayınca Rahmetli Deniz Baykal’a yaptıkları gibi belden aşağı, alçakça, kasetle, iftirayla çekilmesini zorladılar mı? İşte bunların demokrasi anlayışı bu kadar. İşte bunların insana verdiği değer ancak bu kadar. Bu taktikler FETÖ taktiğidir. Biz bunu iyi biliriz. 17-25’ten biliriz, 15 Temmuz şanlı direnişinden biliriz. 15 Temmuz’da da bunlar askerin uçağını, tankını, helikopterini gasp ederek insanlar üzerine bombalar yağdırdılar. 251 tane de şehidimiz var. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdi de kalkmışlar ‘Millet ittifakının adayını destekleyeceğiz’ diye bas bas bağırıyorlar. Her şey hepinizin gözü önünde oluyor. Gün bugündür" dedi.

    BİNALİ YILDIRIM BUCALILARLA BULUŞTU

    AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Karabağlar ilçesindeki mitingin ardından Buca ilçesinde de düzenlenecek konser öncesinde miting gerçekleştirdi. Buca’da vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Bugün Buca’da bu meydanda biraz sonra Sinan Akçıl’ı dinleyeceksiniz. Pazar günü sandıkları tıka basa dolduruyoruz. İçeride, dışarıda kardeşliğimize, birliğimize, beraberliğimize karşı kumpas kuranlara hak ettikleri cevabı veriyor muyuz? Öyle bir ses ver ki Buca Kandil’de, Pensilvanya’da duyulsun. FETÖ’cülerin kulağı sağır olsun. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Her zorluğun arkasında bir ferahlık vardır. Biz her zaman zorlukları aşarken de kutlu yürüyüşümüzü sürdürürken de yanımızda sizleri gördük. Gezi olaylarıyla hızımızı kesmek istediler. Darbe girişimleriyle hızımızı kesmek istediler. 15 Temmuz gecesi memleket sevdalısı adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan ‘İnin meydanlara bu alçaklara hak ettiği dersi verin’ dedi. Al bayrağımız inmedi, ezanlarımız dinmedi. FETÖ’cü alçaklar hak ettiği cezayı aldılar. Bütün bunlar yaşandıktan sonra görüyoruz ki hala bunlar uslanmamışlar.” diye konuştu.

    ‘İZMİR’İN DÖNÜŞÜMÜNÜ ENGELLEDİLER’

    Öte yandan Yıldırım, “Bunlar aday belirlemek için 21 ay toplandılar, dağıldılar. Sonunda masayı hanımefendi ‘kumar masası, noter maması’ dedi terk etti. Sonunda formülü buldular. Dediler ki ‘Kemal bey tek başına olmaz’ yanına iki tane belediye başkanı koydular. Onları da daha belediye başkanı olmayı beceremeden belediye başkanı ilan etti mi? İzmir’dekinin başı kel mi? Ona niye bu fırsatı vermiyorsunuz? Onu da bir başkan yardımcısı yapın da, zaten varlığı yokluğu belli değil önü açılsın. Biz kentsel dönüşüm dedikçe önümüze çıktılar ‘Rantsal dönüşüm’ dediler. İzmir’in dönüşümünü engellediler. 25 sene bu şehri yönetiyorsunuz niye İzmir’in hakkını vermediniz? İzmir’e çevreyolunu, Şehir Hastanesi’ni, Konak Tüneli’ni, İzmir-İstanbul Otoyolu’nu, Sabuncubeli Tüneli’ni, en güzel havayolunu kim yaptı? Yaparsa AK Parti yapar. Bu seçimlerde görüyoruz ki terör örgütleri tekrar palazlanmaya çalışıyor. Sömürgeci ülkelerden güç alıyorlar. Yüzyıl önce bu toprakları işgal eden ağababalarından güç alıyorlar ve avaz avaz bağırarak millet ittifakının adayını destekliyorlar. Hangi şantajlara, montajlara başvurursanız başvurun iki günlük ömrünüz kaldı.” ifadelerini kullandı.  

    ‘İZMİR’İN AKIN AKIN AK PARTİ’YE KOŞUŞUNU GÖRDÜM’

    Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ‘da programda yaptığı konuşmada, “Bugün sizlerle 14 Mayıs öncesi artık son buluşmalarımızdan birini yapıyoruz. Bu seçim yüzyılın seçimi. Gün boyu İzmir’in sokaklarında, caddelerindeydim. İzmir’in akın akın AK Parti’ye koşuşunu gördüm. İzmir’in akın akın Recep Tayyip Erdoğan’a teveccühünü gördüm. İçeride ve dışarıda ellerini ovuşturanlar var. Sakın ha bunlara fırsat vermeyin. Sizlerin desteğiyle 14 Mayıs’ta şahlanışı başlatacağız. Bu milletin her bir ferdinin refahını arttırmaya devam edeceğiz. Sizler bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Sizlere bir müjdemiz var. Karabağlar’da altı yeni spor salonu inşa ediyoruz. Hayırlı olsun diyorum. Diyorlar ki ‘Sizin oylarınız İzmir’de geride’. Bu sefer İzmir meydan okuyacak. Biz bu millete kumpas kuranlara, bu milletin iyi niyetini istismar etmeye çalışanlara İzmir’in en güçlü tokadı vuracağına inanıyoruz" dedi.

    Hande NAYMAN / İZMİR, (DHA)-

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow