hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ödemiş Devlet Hastanesi, taş kırma makinesi ve göz tomografi cihazına kavuştu

    Ödemiş Devlet Hastanesi, taş kırma makinesi ve göz tomografi cihazına kavuştu
    expand

    Ödemiş Devlet Hastanesi, taş kırma makinesi ve göz tomografi cihazına kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, 300 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi'ne, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen taş kırma makinesi ve göz tomografi cihazının törenle kullanımına başlandı.

    Cihazların açılışı için düzenlenen törene, Doç. Dr. Serdar Bayrak, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Ödemiş Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Koçak ve Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Kipici, CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Şerif Delibalta ve hastane çalışanları katıldı. Ödemiş Devlet Hastanesi Konferans salonunda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Başhekim Ömer Koçak, "A2 rol grubunda olan Ödemiş Devlet Hastanesi, Bölge Hastanesi hüviyetini aldıktan sonra hem kadro standartlarında hem de cihazsal anlamda Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün büyük katkıları oldu. Bugün çevre hastanelerinde olmayan taş kırma ve göz tomografi cihazlarının Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilmesiyle merkez hastanelere giden hastalarımızın artık Ödemiş'te tedavileri yapılabilecek. Bugün burada bunun sevincini yaşıyoruz. Hastanemizde birçok modern cihazın yanında artık detay cihazları ile halkımıza hizmet sunmaya başladık" dedi.

    İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen cihazlarla, Ödemiş halkının, böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlarını kendi hastanelerinde kırdırabilecek, tedavilerini yaptırabilecek göz hastalıkları için de ayrıntılı muayene olabileceklerini söyledi.

    Konuşmaların ardından kurdeleleri kesilerek taş kırma makinesi ve göz tomografi cihazı hizmete açıldı. Hastanedeki taş kırma makinesinden ilk yararlanan hasta 45 yaşındaki Mesut Mert oldu.

    Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow