hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖTO Su Komisyonu'ndan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Özen'e 'Kuraklık Raporu'

    ÖTO Su Komisyonundan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Özene Kuraklık Raporu
    expand

    ÖTO Su Komisyonu'ndan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Özen'e 'Kuraklık Raporu'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Ödemiş Ticaret Odası (ÖTO)  Başkanı Rıfat Eriş, beraberindeki 'Su Komisyonu' üyeleri ile İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'i ziyaret edip, hazırlamış oldukları  'ÖTO Kuraklık Raporu' nu sunup, bölgedeki su ile bağlantılı sıkıntılar hakkında bilgi verdi.
    Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, Genel Sekreter Adnan Bengi, Ödemiş Ticaret Odası Su Komisyonu Üyeleri Ali Yaparoğlu ve Tevfik Can Kiraz ile İzmir Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen'i ziyaret etti. Ziyarette, Küçük Menderes Havzası'nda ilerleyen yıllarda artacak su sıkıntısı ile ilgili konular görüşüldü. Ziyaretle ilgili bilgi veren Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, "Ödemiş Ticaret Odası olarak kurduğumuz Su Komisyonumuz ile yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, önerilerimizi ilgili makamları ziyaret ederek aktarıyoruz. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürümüze hazırlamış olduğumuz 'ÖTO Kuraklık Raporu' nu sunduk ve bölgedeki su ile bağlantılı sıkıntıları dile getirdik. Bölge halkının su tüketimi ile ilgili bilinçlenmesi için üzerimize düşecek bütün görevleri yapacağımızı söyledik. Akıllı tarım uygulamaları için üreticilerimize verilebilecek kırsal destekleme üzerine istişarelerde bulunduk. Modern sulama sistemine geçişin mutlaka uygulanması gerektiğini hem tarımda alınan verimin artması için hem de yetersiz su kaynaklarına biraz da olsa çözüm oluşturması için gerekli olduğunu ilettik" dedi.
    Ziyaretin sonunda Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Rıfat Eriş, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen'e Ödemiş Ticaret Odası tarafından tescili alınan coğrafi işaretli ürünlerden Bozdağ kestane şekeri ve çekişte zeytinyağı, garanti markası alınan Ödemiş tulum lor peyniri ve Ödemiş tulum peyniri hediye edip, ürünler hakkında bilgi verdi, Özen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ile getirip, Su Komisyonu üyelerine teşekkür etti.
    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow