hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orman yangınlarına farkındalık için Çanakkale'den İzmir'e pedal çevirdiler

    Orman yangınlarına farkındalık için Çanakkaleden İzmire pedal çevirdiler
    expand

    Orman yangınlarına farkındalık için Çanakkale'den İzmir'e pedal çevirdiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - ÇANAKKALE Bisiklet Platformu'nun (ÇABİP) orman gönüllüsü üyeleri orman yangınları konusunda farkındalık oluşturmak, orman sevgisi ve bilincine katkıda bulunmak amacıyla Çanakkale'den yola çıkarak İzmir'e kadar pedal çevirdi.

    Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü desteği ile düzenlenen farkındalık sürüşü 10 Haziran'da Çanakkale'de başladı. 'Orman Vatandır' ve  'Rüzgarın Demir Atları Geleceğe Nefes Oluyor' sloganlarıyla yola çıkan ÇABİP üyesi 23 orman gönüllüsü İzmir Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde Dikili ve Aliağa Orman İşletme şefliklerinde mola verirken,  burada orman yangınlarıyla mücadele ekipleri ile birlikte vakit geçirme fırsatı buldu. Bisiklet tutkunu orman gönüllüleri, dün saat 17.00'da İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ulaştı.
    Çanakkale Bisiklet Platformu gönüllülerini burada İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince başta olmak üzere üst düzey yöneticiler karşıladı. Platformu temsilen Kazım Uzun tarafından Çanakkale'den getirilen 57'nci Alay Sancağı Orman Bölge Müdürü Zafer Derince'ye teslim edildi. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, Atatürk'ün "Ormansız yurt vatan değildir" sözünü hatırlatarak, ormanı korumanın vatanı korumakla eşdeğer olduğunu söyledi.
    İzmir'de bulunan çeşitli bisiklet derneklerinin üyelerinin de katıldığı etkinlikte İzmir Orman İşletme Müdür Yardımcısı Burak Akkurt tarafından orman yangınlarıyla mücadele konularında orman gönüllülerine kısa bir eğitim verildi. Daha sonra ÇABİP üyeleri ve İzmirli bisikletçiler birlikte Karşıyaka içinde kısa bir farkındalık turu attı. ÇABİP üyeleri akşam saatlerinde de Çanakkale'ye dönmek üzere İzmir'den ayrıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow