hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel öğrencilere yönelik projede atölye eğitimi

    Özel öğrencilere yönelik projede atölye eğitimi
    expand

    Özel öğrencilere yönelik projede atölye eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün özel gereksinimli bireyleri hayata hazırlamayı, toplumsal ve sosyal bütünleşmeyi hedefleyen 'Geleceğin Özel Çocuklarının Eğitimi Projesi İzmir' kapsamında, tasarım atölyelerinde öğretmenlere eğitimler düzenlendi.

    İzmir Kalkınma Ajansı'nın 'SUGA 2017 Mali Destek Programı' tarafından desteklenen, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün eş finansmanıyla yürütülen 'Geleceğin Özel Çocuklarının Eğitimi Projesi' sürüyor. Bu kapsamda yapılan 'Farklı Gelişen Öğrencilerin Ahşap, Tasarım ve Bilişim Teknolojileri ile Buluşması' sayesinde, özel öğrencilerin bilişim, teknoloji ve tasarımla buluşarak ürün ortaya koymaları hedefleniyor.

    Çalışmayla tasarım atölyelerinin açıldığı Karabağlar Şehit Lütfü Gülşen Özel Eğitim Uygulama Okulu, Gaziemir Şehit Polis Murat Koç Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Karşıyaka İzmir Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda 14 öğretmen, 4 gün süren eğitime katıldı. Türkiye çapında özel eğitim uygulama okullarında ilk kez kurulan atölyelerde, özel eğitim ve atölye öğretmenlerinin ilk defa eğitim aldığı kaydedildi. Eğitimi yaygınlaştıracak öğretmenlerin, teori ve uygulama derslerinde aldıkları dönütlerin, Bakanlığa eğitim programı halinde sunulacağı belirtildi.

    Sonrasında ise, 3 bölümden oluşan tasarım atölyelerinde öğrencilere ahşap tasarımı, origami ve krigamiden oluşan kağıt tasarımıyla robotik tasarım ve kodlama eğitimleri verilecek. Mevcut matbaa ve mobilya atölyelerindeki yüksek işlevli makineleri kullanmakta zorluk çeken öğrenciler,  yeni atölyelerde kurulan küçük makinalarla üretime etkin bir şekilde katılacak. 21'inci yüzyıl becerileri kazandıran ve teknolojiyi doğru kullanmayı teşvik eden bu atölyelerde öğrenciler; tasarım yapmayı, koordinasyonlu çalışmayı ve çok yönlü düşünmeyi öğrenirken el becerilerini de geliştirme fırsatı bulacak. Özel gereksinimli çocukların teknoloji merakını iyi yönde geliştirmeyi hedefleyen çalışmada öğrenciler; bilişim, teknoloji ve tasarımla buluşarak bu alanlarda ürünler ortaya koyacak.

    İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, "Bu ülkede özel öğrencilerimize ve ailelerine ne kadar hizmet etsek azdır. Özel çocuklar, eğitim sistemimizde en başta duran, bizim için çok kıymetli öğrencilerdir. Özel çocuklarımızı hayatın ve üretimin dışında bırakamayız. Bu evlatlarımıza gerekli ilgiyi ve hassasiyeti gösterip, eğitimin içine aldığımız zaman başarı çıtasını çok daha yükseğe taşımış olacağız" dedi.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow