hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şarkılar barış için çaldı

    Şarkılar barış için çaldı
    expand

    Şarkılar barış için çaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle 'Barışa Ses Ol' konseri düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, barış kavramının önemine değinerek, "Dünyanın içinden geçtiği tüm savaş ve felaketlere karşı, kuraklık ve iklim krizine karşı, açlığa ve yoksulluğa karşı, bugün barışa her zaman olduğundan da fazla ihtiyacımız var" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Barışa Ses Ol' konserine katıldı. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu'ndaki ücretsiz konserde, hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun duayen ismi Ferhan Şensoy da anıldı. CHP Parti Meclis Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu'nun yanı sıra çok sayıda İzmirlinin katıldığı konserin şefliğini Haluk Polat üstlendi.
    Konserin açılışında konuşan Başkan Soyer, 'Barış' kavramına ekmek gibi, su gibi, nefes gibi ihtiyaç duyulduğunu, bunun yaşam kaynağı olduğunu söyledi. Barışın, tüm yaşam kaynakları gibi tesadüfen ve kendiliğinden ortaya çıkmadığını ifade eden Soyer, "Nasıl ki ekmeğin oluşabilmesi için toprak, yağmur ve tohum gerekiyorsa; barışı mayalamak için de sevgimizi, yetinmeyi ve birbirimize güven duygusunu serpip çoğaltmamız gerekiyor. Bu duygulardan biri dahi eksilse, işte o vakit savaşlar başlıyor. Kendimizle, birbirimizle ve doğamızla, yıkıcı bir savaşa tutuşuyoruz" dedi. Bugün barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Tunç Soyer, "Bu çok özel akşamın, kendimizle, birbirimizle ve biricik dünyamızla barışa ses olmasını diliyorum" dedi.
    Başkan Soyer, konuşmasının ardından barışı simgeleyen beyaz güvercin uçurdu. Daha sonra Ataol Behramoğlu, Cezmi Baskın, Levent Ülgen, İ. Hakkı Demircioğlu, Metin Coşkun, Gülcan Altan, Ufuk Karakoç, Gülay Ilgın R. Su, Muhlis Asan, Erdem Oral ve Ahura Ritm Topluluğu'nun yer aldığı Ruhi Su Dostlar Korosu, sahne alarak, sevilen eserlerini seslendirdi.

    İZMİR, DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow