hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Partili Kaya'ya Şirince teşekkürü

    AK Partili Kayaya Şirince teşekkürü
    expand

    AK Partili Kaya'ya Şirince teşekkürü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Selçuk ilçesinde Belevi ve Şirince mahalleleri arasında kurulmak istenen mermer ocağı için 'ÇED olumsuz' görüşü verilmesi için çaba sarf eden AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Şirince Muhtarı İsmail Yıldırdı'nın daveti üzerine gittiği Şirince'de esnaf ve üretici kadınlardan takdir topladı.

    AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir’in Selçuk ilçesinde Belevi ve Şirince mahalleleri arasında kurulmak istenen mermer ocağı için başlatılan çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinde geçen hafta  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ile görüşüp, bölgede zeytinlik alanların olduğuna dikkat çektiğini hatıratarak, 'ÇED olumsuz' görüşü verilmesi için çaba sarf ettiğini vurguladı. Kaya, Şirince Muhtarı İsmail Yıldırdı'nın daveti üzerine turizmin merkezlerinden Şirince'yi ziyaret etti. Esnafı gezen, üretici kadınlarla  sohbet eden Kaya, "Yöre halkı karardan memnun, teşekkürlerini dile getirdi. Bundan sonra çevre konusunda yaşanabilecek her türlü sıkıntıda destek istedi. Her yöre kendi sesiyle güzel, doğa harikası Şirince'de öyle. Bu seslerin kesilmesine izin vermeyeceğiz. 17 yıldır çevreye yaptığımız katkı, diktiğimiz ağaçlar, oluşturduğumuz su kaynakları ortada. Seçim kampanyalarımızı bile çevre duyarlılığıyla yapıyoruz. Şirince halkına yaptıklarımızı anlattık, yaratılmak istenen farklı algıyı kırdık" dedi.

    600 MİLYON LİRALIK KAMU YATIRIMI

    Geçen 4 yıl içinde Selçuk'a toplam 600 milyon liralık kamu yatırımı yapıldığını, hızlı tren hattı ve İzmir- Selçuk karayolunun tamamının bölünmüş yol haline getirildiğini, doğalgazın evlere girdiğini, Hükümet Konağı ve yeni Adliye Sarayı'nın yapıldığını, Antik Liman ve 1000 adet TOKİ Konutu'nun yapımına başlandığını anlatan Kaya, şunları söyledi:

    "Nüfus başına değerlendirildiğinde Türkiye'nin açık ara en çok kamu yatırımı almış ilçesi Selçuk'tur. Bunların devamı da gelecek. 75 yataklı Selçuk Devlet Hastane'sinin 2016 yılında yapımına başladık, yaklaşık 4 milyon TL'lik kaynakla önce zemini iyileştirdik. Şuan Selçuk Belediye Başkanı olan CHP'li Filiz Şengel Ceritoğlu'nun da içinde bulunduğu meclis üyelerinin itirazları, Şehir Plancıları Odası'nın açmış olduğu davada verilen yürütmenin durdurulması kararı ile hastane inşaatı durduruldu. Bu dava açılmamış olsaydı bu hastanenin yapımı bitmiş olacak Selçuklu hemşehrilerimize hizmet verecekti. Sağlık yatırımlarının siyaseti olmaz. Siyasette sorunlar iletişim ile çözülür. Yatırımları engellemek şehre ve gelecek nesillere en büyük ihanettir. Şuan yürütmenin durdurulması kararı mahkemece kaldırıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar düzenlemesini gerçekleştirdi. Tüm isteğimiz Selçuk'a bu yatırımı kazandırmak noktasında bize artık engel olmamalarıdır."

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow