hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 kilometre takip edilen hırsızlar yakalandı

    15 kilometre takip edilen hırsızlar yakalandı
    expand

    15 kilometre takip edilen hırsızlar yakalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yiğit SOYLU / TİRE (İzmir), (DHA) - İZMİR'in Tire ilçesinde, bir evin çatı katından bakır kazan ve leğen çaldıkları belirlenen 4 şüpheli, 15 kilometrelik kovalamaca sonucu içinde bulundukları otomobil polis tarafından durdurularak gözaltına alındı. Hırsızlık olayına karıştığı tespit edilen bir şüpheli de evinde yakalandı. Adliye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, diğer 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    Tire'deki bir evin çatı katından geçen 6 Mayıs'ta 3 bakır leğen ve 4 kazan çalındı. Ev sahibinin şikayeti üzerine harekete geçen polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerden şüpheliler ve olayda kullandıkları otomobilin plakası tespit edildi. Polis şüphelilerin kullandığı otomobili ertesi gün Kürdüllü Mahallesi'nde tespit edip, peşine düştü. Şüpheliler polisin 'Dur' ihtarına uymayıp, kaçtı. 15 kilometrelik takip sonucu durdurulan otomobildeki şüpheliler V.D., T.B., A.S.K. ve C.T. gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadelerinden yola çıkan polis, hırsızlık olayına karıştığı belirlenen K.Y.'yi de evinde yakalandı. Şüphelilerden C.T.'nin üzerindeki aramada bir miktar esrarda ele geçirildi. Şüphelilerin ev, işyeri ve otomobilindeki aramada ele geçirilen çalıntı leğen ve kazanlara el konuldu. Şüphelilerin çaldıkları kazanlardan 3'ünü ezerek hurda haline getirdiği belirlendi.
    Gözaltına alınan şüphelilerden polisteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. şüphelilerden V.D., K.Y. ve T.B. tutuklanırken, diğer 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow