hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yaşlı adam İncir bahçesinde koronavirüs aşısı oldu

    Yaşlı adam İncir bahçesinde koronavirüs aşısı oldu
    expand

    Yaşlı adam İncir bahçesinde koronavirüs aşısı oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR'in Tire ilçesinde, Aydın il sınırına yakın dağ köyü Dibekçiler'de yaşayan 77 yaşındaki Musa Soylu'nun aşı randevusu için 3 saat Güme dağının zirvesine tırmanan dört kişilik sağlık ekibi yaşlı adamın koronavirüs aşısını çalıştığı incir bahçesinde yaptı. Mutlaka aşınızı olun çağrısı yapan Soylu,  tek bir doz aşı için saatlerce yol gidip adeta seferberlik ilan eden sağlık ekiplerine teşekkür etti.

    Koronavirüsle mücadele kapsamında aşılama çalışması aralıksız sürerken, Tire'nin dağ köyü Dibekçiler Mahallesi'nde yaşayan Musa Soylu incir bahçesinde çalıştığı için 2'inci doz aşısını yapamadı. Bu kapsamda, aşı randevusu alan Soylu için Tire Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 4 kişilik sağlık ekibi  yaklaşık 3 saat Güme dağının zirvesine tırmanarak Soylu'nun adresine ulaştı. Sağlık ekiplerce Soylu'nun 2'inci doz aşısı  çalıştığı incir bahçesinde yapıldı.

    “AŞI OLUN SALGINI YENELİM"

    Köyünün, Tire'ye olan uzaklığı ve incir bahçesindeki işlerinin yoğunluğu nedeniyle aşı olmak için kente inemediğini belirten Musa Soylu, “Yakınlarımın yardımıyla oluşturduğum aşı randevusu için incir bahçeme kadar gelen Tire Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederim. İkinci doz aşımız oldum, kendimi çok daha güvende hissediyorum. Günü geldiğinde 3'ncü doz aşımı da olacağım. Çeşitli nedenlerden dolayı aşı olmayanları anlamakta güçlük çekiyorum. Salgını bitirmek için çırpınan devletimize el birliği ile yardımcı olalım. Dünya üzerinde hangi devlet vatandaşının tek bir doz aşısı için bu kadar masrafa girerek onca yol gelir. Allah devletimizden ve gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılarımızdan razı olsun, onların hakkı ödenmez" dedi.

    Yiğit SOYLU/TİRE (İzmir),(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow