hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Torbalı'da incirin ardında bu defa da börülce için festival

    Torbalıda incirin ardında bu defa da börülce için festival
    expand

    Torbalı'da incirin ardında bu defa da börülce için festival

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Torbalı ilçesinin Karakızlar Mahallesi'nde, belediye tarafından 28 Ağustos'ta 'Börülce Festivali' düzenleneceği bildirildi. Festivalle hem ilçenin değerlerinin tanıtılması hem de kır turizminin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

    Torbalı Belediyesi 'kültürel etkinlikler' kapsamında, geçen 14 Ağustos'ta kırsal Çapak Mahallesi'nde düzenlenen Bardacık İncir Festivali'nin ardından şimdi de Karakızlar Mahallesi'nde börülce festivali düzenleyecek. Doğası, kültürü, tarımsal ürünleri ile dikkatleri üzerine çeken Karakızlar'da düzenlenecek börülce festivalinin 28 Ağustos'ta gerçekleştirileceği duyuruldu. Hem ilçenin değerlerinin tanıtılması hem de kır turizminin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği Karakızlar Börülce Festivali'de Tuğçe Tayfur, TRT sanatçısı Ali Çakar ve Komedi Dans 3'lüsü sahne alacak.
    Festival için İzmir'in merkez ilçelerinden İZMİR Banliyösü (İZBAN) aracılığıyla gelecek olanlar için saat 10.00'dan itibaren Tepeköy İZBAN İstasyonu'ndan Karakızlar'a saat başı ücretsiz otobüs kaldırılacak.

    İzmirlileri börülce festivale katılmaya davet eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Kırsal bölgelerde düzenlediğimiz festivallerle hem mahalle halkına destek olmaya hem de ilçemizin değerlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta z bardacık inciriyle Çapak'ta başladığımız yöresel lezzetleri tanıtmayı, bu hafta sonu ise ilçemiz ve Ege bölgesi için en önemli ürünlerinden biri olan börülceyle Karakızlar Mahallesi'nde sürdüreceğiz" dedi.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow