hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Torbalı'da üç kırsal mahallede ramazan etkinliği

    Torbalıda üç kırsal mahallede ramazan etkinliği
    expand

    Torbalı'da üç kırsal mahallede ramazan etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Torbalı ilçesinin kırsal Pancar, Ayrancılar ve Yazıbaşı mahallelerinde ramazan etkinliği düzenlendi. Her yaş grubuna hitap eden ramazan etkinliklerine katılan çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

    Torbalı Belediyesi, iki yıldır pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı ramazan etkinliklerini bu yıl yeniden gerçekleştirmeye başladı. Ramazan ayının en büyük renkleri olan bu etkinlikleri vatandaşın ayağına götüren Torbalı Belediyesi, her gün farklı bir mahallede etkinlik düzenliyor. Kırsal mahalleleri de unutmayan belediye, ramazanın ilk etkinliklerini Pancar, Ayrancılar ve Yazıbaşı mahallelerinde gerçekleştirdi. 7'den 70'e herkese hitap eden ramazan etkinlikleri kapsamında tasavvuf müziği konseri, Hacivat-Karagöz, Meddah ve Aşık ile Maşuk gösterileri sunuldu. Etkinliğe katılan çocuklara pamuk şeker ve kağıt helva dağıtıldı.
    Etkinliklerini 15 Nisan'da Karakuyu Meydanı ve Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi, 16 Nisan'da Çaybaşı Sosyal Tesisleri, 17 Nisan'da Şehitler Düğün Salonu, 22 Nisan'da Subaşı Osman Dirik Parkı ve 26 Nisan'da ise Ayrancılar Suyunbaşı Mesire Alanı'nda devam edeceği bildirildi.
    Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, "Pandemi nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız Ramazan etkinliklerini yeniden ilçe sakinleri ile buluşturduk. Ramazan geleneklerini yaşattığımız için mutluyuz. Etkinliklerimiz 15 Nisan'da kaldığı yerden devam edecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow