hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TTO Başkanı Olgun, 2019'u değerlendirdi

    TTO Başkanı Olgun, 2019u değerlendirdi
    expand

    TTO Başkanı Olgun, 2019'u değerlendirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TORBALI Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, yılın ilk meclis toplantısında 2019'da yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

    TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, meclis toplantısında geçen yılın değerlendirmesini yaparak bilgiler verdi. İlk olarak odanın yapacağı kongre merkezinin TTO meclisince onaylanması nedeniyle meclis üyelerine teşekkür eden Olgun, geçen yıl oda hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için Dış Ticaret Birimi kurduklarını da sözlerine ekledi. İşverenin personel ihtiyacını karşılaması ve iş arayanların talebine cevap bulabilmesi için geçen yıl İŞKUR hizmet noktasıyla çalışma yapıldığını da belirten Olgun, 2019'da üyeleri için Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Trabzon ve Rize'ye iş ve inceleme gezileri de düzenlediklerini söyledi.

    Geçen yıl TTO'ya 364 yeni üye kaydı yapıldığını ifade eden Olgun, "Yeni üyelerimizle birlikte üye sayımız, 3 bine çıktı. 2020 senesi için arkadaşlarımızla birlikte yeni planlamamızı oluşturuyoruz. Mobilya sektörüne yönelik bir URGE projesi üzerinde çalışmalara başladık. Göreve geldiğimizden beri tarıma dayalı sanayiyi geliştirmek için uğraşıyoruz. Bu çerçevede kooperatiflerimizle daha çok iş birliği yapacağız. Bu çalışmalar kapsamında da geçtiğimiz haftalarda Torbalı ve Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile protokol imzaladık" dedi.

    Her hafta üyelerle çeşitli ortamlarda bir araya geldiğini belirten Olgun "Yaptığımız anketler ve yüz yüze görüşmelerde en büyük şikayet elektrik dağıtım şirketi ile ilgili. Daha önce Torbalı Ticaret Odası tarafından defalarca dile getirilen ve elektrik dağıtım şirketi yetkililerinin de katılımıyla toplantılar düzenlenmesine rağmen elektrik kesintisi sorunu çözüme kavuşturulamadı. Gerekli yatırımlar yapılmıyor. Özellikle Yazıbaşı, Ayrancılar, Subaşı, Karakuyu ve Pancar bölgesinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarında mağduriyet yaratan bu sorunun ivedilikle çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz" dedi.

    TORBALI (İzmir), DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow