hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Urla'da tarhana kazanları kaynadı

    Urlada tarhana kazanları kaynadı
    expand

    Urla'da tarhana kazanları kaynadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    URLA Belediyesi ile Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi öncülüğünde düzenlenen Tarhana Şenliği, Zeytinler Köy Meydanı’nda gerçekleşti.

    Gelenekselleşen Tarhana Şenliği’ne Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İlçe Jandarma Komutanı Adem Aydoğdu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Şube Müdürü Yener Kırmızı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Burak Oğuz, köylere özgü gelenekleri devam ettirmek istediklerini belirtirken müjde verdi. Urla’nın batı köylerini kapsayan büyük ve kapsamlı bir festival gerçekleştirmek istediklerini ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Oğuz, şöyle dedi:

    "Dar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Domatesten bibere, soğandan yoğurda, naneden maydanoza, buğday unundan nohuda kadar içinde onlarca çeşit malzemenin bulunduğu tarhanamız her derde deva. Ben, bu sokaklarda sizlerle birlikte büyüdüm. Soğuk kış günlerinde sıcak tarhananızı içtim. Bugün tarhanamızı yapacağız daha sonra hep birlikte o sıcacık her derde deva tarhanalarımızı içeceğiz. Bizim dileğimiz, bundan 10 yıl, 20 yıl sonra bütün çocuklarımız da bu köy geleneğini yaşayabilsin. Büyüklerinin ellerini öperek tarhana çorbalarını içsin istiyoruz. İsimleri her ne kadar mahalle olarak değişse de bu güzel yerlerin kendine özgü köy kültürleri devam ediyor. Yerel yönetimler olarak bizler de bu değerlerimizi korumak ve yaşatmak için elimizden geleni yapacağız."

    Açılış konuşmalarının ardından Urla Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu tarafından müzik dinletisi yapıldı. Tarhana kazanının başına geçen Başkan Oğuz, gelen misafirlere tarhana ikramında bulunarak köy halkının açtığı stantları dolaştı.

    İZMİR, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow