hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Andırın'da ORKÖY'le hayvancılık gelişiyor

    Andırında ORKÖYle hayvancılık gelişiyor
    expand

    Andırın'da ORKÖY'le hayvancılık gelişiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde ORKÖY desteğiyle geçen yıl 15 aileye verilen 450 koyun, bu yıl yavrulayarak 850'ye çıktı.
    İlçenin kırsalındaki Bulgurkaya Mahallesi'nde yaşayan  15 aile, geçen yıl Kahramanmaraş Oran Bölge Müdürlüğü'nden ORKÖY projesi kapsamında 450 koyun aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın oran köylülerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirdiği ORKÖY ile hayvancılığa başlayan ailelerin baktıkları koyunların tamamına yakını bu yıl doğum yapmasının ardından koyun sayısı 850'ye çıktı.
    Yüzde 20 hibe destekli Ak Karaman cinsi koyunları alanlardan Arif Güloğlu, koyunlardan oldukça memnun olduklarını ifade ederek, “Orman Bölge Müdürlüğümüze ve ORKÖY yetkililerine teşekkür ediyorum. Gerçekten bizlere çok büyük bir hizmet oldu. Şu anda aldığım koyunlar ikiye katladı, üretim yapıp daha da çoğaltmak istiyorum" diye konuştu.
    Bulgurkaya Mahalle Muhtarı Ertuğrul Çatalbaş ise ORKÖY projesi ile mahallede hayvancılığın geliştiğini belirtti. Çatalbaş, şunları söyledi:
    "Mahallelimiz aldığı bu destek ile üretime büyük katkı sağlayıp ayrıca geçimlerini yapmaktadır, mahallemizde yaklaşık 15 aileye 450 civarında Koyun verildi, şuanda bu sayı 850 civarındadır, yetkililere çok teşekkür ediyorum, üretime ara vermeden çalışıyoruz, bu destekten yararlanan mahallelimiz de oldukça memnun."
    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow