hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Andırın'daki Minareli Asma Köprü tamir edilecek

    Andırındaki Minareli Asma Köprü tamir edilecek
    expand

    Andırın'daki Minareli Asma Köprü tamir edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, ilçenin simgesi haline gelen ve 4 ay önce şiddetli rüzgar nedeniyle hasar gördüğü için ziyarete kapatılan Minareli Asma Köprü'nün tamiratının yapıldıktan sonra tekrar ziyarete açılacağını söyledi.

    Çevre illerden de birçok kişinin  görmeye geldiği 380 metre uzunluğunda, 100 metre yüksekliğindeki Minareli Asma Köprü, Mat ayında şiddetli rüzgar nedeniyle hasar gördü. Bunun üzerine köprü ziyaretçilere kapatılırken, uzmanların yaptığı incelemede köprünün bu haliyle kullanılmasının tehlikeli olduğu belirtildi.

    Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Minareli Asma Köprü'nün kentin simgelerinden biri olduğunu, köprüyü en kısa zamanda ziyarete açmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Doğan, "İlçemizin simgesi olan Minerali Asma Köprü'de Mart ayında meydana gelen hasardan dolayı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İnşaat mühendisliği Bölümü'nden hocalarımız incelemelerini yaptılar. Bu şekilde kullanılmasının sakıncalı olduğu konusunda bir rapor verdiler. köprümüzün tekrar güvenli hale getirilmesi için proje çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah birkaç aya kadar proje çalışmaları tamamlandığında tekrar ziyaretçilerimizin hizmetine açılması için tamir çalışmalarımıza başlayacağız ve kısa sürede tekrar eski haline getireceğiz. Amacımız, bu asma köprümüzü etrafındaki sosyal tesislerle daha cazip bir hale getirmek ve bu konuda da çalışmalarımız vardı zaten. Sosyal tesis binamızı yaptık ve yakında da hizmete girecek olan binamızda restoran , kafe yöresel ürünlerin satılacağı dükkanları bulunuyor. Ayrıca mescidimizi de yapmıştık. Yine aşağıya büyükşehir belediyemizle millet bahçemizi yaptık. Hedefimiz burasını cazibe merkezi haline getirmek ayrıca. Karşı dağda tarihi bir manastır kalıntısı var ve oraya kadar da doğa yolu yapacağız. Şu an her ne kadar hasarlı olsa da köprümüzü tekrar yapıp güvenli hale getirip buraya ziyaretçilerimizin hizmetine tekrar açacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow