hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Delihöbek Dağı'na tırmandılar

    Delihöbek Dağına tırmandılar
    expand

    Delihöbek Dağı'na tırmandılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İskender ZENGİN/ADNRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (ODAK) üyeleri, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Delihöbek Dağı'na tırmandı.

    İlk olarak Andırın'ın Çiğşar Mahallesi'nde 2 gün kamp yapan Adana PRODOSS ve ODAK üyeleri, daha sonra tırmanışa geçti. Tırmanış öncesi bir açıklama yapan ODAK Başkanı Yücel Erdoğan, "Andırın Çiğşar Mahallesi'nde bulunan Delihöbek Dağı’na sporcularımızla bir tırmanış gerçekleştiriyoruz. 1500 metreden başlayarak 2 bin 350 metreye kadar tırmanacağız. Burada kaya yapısı tırmanışa oldukça müsait. Burada 2 gün kamp yaptık, sporcularımız da oldukça memnun kaldılar" dedi.

    Amatör dağcı Orhan Koşar ise Andırın'ın konum itibari ile bir çok spor faaliyetlerinin yapılacağı bir coğrafyaya sahip olduğunu, ormanlarıyla da görsel bir güzelliğe sahip olduğunu söyledi. Koşar, "Dağcılık Federasyonunun rahatlıkla eğitim verebileceği, eğitime son derece uygun kaya oluşumlarının bulunması nedeniyle  ayrıca önemli bir yere sahip. Bunun yanında yamaç paraşütü yapmaya uygun seyir zevki harika yerler var, Mersin, Adana, Osmaniye bölgesindeki dağcı kulüplerini çekmeye başladık, yurtdışından bile doğa severler bölgeye rahatlıkla gelebilir, burayı cazibe merkezi yapmayı umut ediyoruz" diye konuştu.

    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow